DomovArhivPred nami je kulturno obarvan vikend

Pred nami je kulturno obarvan vikend

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pisano kulturno dogajanje se bo pričelo že ta petek, 19. junija, ko bo v Kopru med 18. in 22. uro Noč knjigarn. Prešernov trg in knjigarno Libris bodo v sodelovanju s Kulturnim društvom Peter Martinc spremenili v francosko kulturno stičišče. Na prireditvi, ki  so jo poimenovali Petit France, bodo predstavili francosko književnost, okušali tipične francoske jedi, pripravili ustvarjalne delavnice za otroke itd.

V soboto, ob 21. uri, bodo v dvorani Sv. Frančiška z gostujočo predstavo SLG Celje z naslovom Krči slavnostno odprli 22. Primorski poletni festival, predstave pa se bodo na različnih lokacijah po Obali vrstile vse do 30. junija.

Etnološka zbirka Pokrajinskega muzeja Koper na Gramscijevem trgu bo od sobote zvečer bogatejša za novo stalno razstavo, ki pripoveduje o kuhinji in kulturi prehranjevanja v 19. in prvi polovici 20. stoletja z naslovom Srečanje: lakota in izobilje. Mediteranska trojka. Odprtje razstave bo obogatil glasbeni nastop etno skupine Vruja, predstavili pa bodo tudi nekatere tradicionalne istrske sladice.