DomovArhivVladimir Putin navdušil Slovence

Vladimir Putin navdušil Slovence

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Obiskovalci so se pod Vršičem zbirali že dopoldne. Kljub zamudi pa je pred kapelico vladalo mirno, prijetno in sproščeno vzdušje.  Ko je ruski predsednik prispel, ga je množica pozdravila z vzkliki in navdušenjem.

Kljub temu, da je bil prihod ruskega predsednika v Sloveniji vsesplošno dobro sprejet, se je pred ruskim veleposlaništvom zbralo nekaj v Sloveniji in Italiji živečih Ukrajincev, ki so bili proti njegovemu prihodu in protestirali.

Pred kapelico se je Vladimir Putin v svojem govoru zahvalil vsem Slovencem za prijeten sprejem in za to, da ohranjajo spomin na padle vojake. Predsednik Slovenije, Borut Pahor, pa je v svojem govoru poudaril, da moramo ljudje stopiti skupaj in se boriti za mirno reševanje sporov. Nato sta predsednika obeh držav k spomeniku položila venca.

Po koncu slovesnosti pred Rusko kapelico, sta se predsednika odpeljala še na Žale, kjer sta odkrila spomenik v čast ruskim in sovjetskim vojakom, ki so umrli v obeh svetovnih vojnah na ozemlju Slovenije. Nato je sledilo še gostovanje na Brdu pri Kranju. V večernih urah je Putin zapustil Slovenijo.