DomovArhivVrata so odprli prenovljeni prostori varovanega oddelka

Vrata so odprli prenovljeni prostori varovanega oddelka

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Za prenovo so se odločili, kot nam je pojasnila direktorica Obalnega doma upokojencev Koper Neva Tomažič, predvsem zaradi naraščanja števila oseb z demenco, ki potrebujejo ustrezno obravnavo in varno namestitev. V prihodnosti naj bi v sklopu tega oddelka zaživel tudi dnevni center za osebe z demenco.

Obalni dom upokojencev, Otvroitev novih prenovljenih prostorov

Novo pridobitev, ki bo v prvi vrsti pripomogla k izboljšanju kakovosti bivanja in boljših delovnih pogojev za zaposlene sta včeraj pozdravila tudi podžupan Mestne občine Koper Danijel Cep in direktor Zdravstvenega doma Koper Matevž Ravnikar, ki sta skupaj z direktorico doma Nevo Tomažič prenovljen oddelek tudi uradno predala namenu. Ob tem je Danijel Cep zbranim namenil tudi nekaj prijaznih besed in dejal, da si koprska občina že dalj časa prizadeva, da bi starejšim občanom zagotovila čim boljše pogoje bivanja in čim bolj kakovostno preživljanje prostega časa ter da je v ta namen spletla bogato mrežo skrbi za starostnike.

Obalni dom upokojencev, Otvroitev novih prenovljenih prostorov

Vanjo sodi tudi področje institucionalnega varstva, v okviru katerega je včeraj zaživel tudi povsem prenovljen oddelek Obalnega doma upokojencev Koper, za katerega so namenili 417 tisoč evrov. Od tega je dobrih 51 tisoč prispevala Mestna občina Koper, opremo za ambulanto pa je zagotovil Zdravstveni dom Koper. Oddelek sestavlja ena bivalna enota za 12 stanovalcev z 9 sobami, od tega 6 enoposteljnih in 3 dvoposteljne, jedilnico s čajno kuhinjo, skupnim dnevnim večnamenskim prostorom, negovalno kopalnico, shrambo za čisto perilo in shrambo za umazano perilo. Je v celoti enostavno zasnovan, s smotrno in funkcionalno razporeditvijo prostorov ter prilagojen vsem stopnjam potreb stanovalcev, saj sama arhitektura oddelka upošteva vse elemente zadovoljevanja potreb ljudi, zlasti pa omogoča veliko gibanja, svetlobe ter med uporabniki poveča občutek pripadnosti in neutesnjenosti. Ambulanta, ki so jo uredili v nekdanjem večnamenskem prostoru ob recepciji doma, pa vsebuje čakalnico, sestrsko sobo–administracija, prostor za posege in zdravniško ordinacijo.