DomovArhivVroče dogajanje v vročem poletju

Vroče dogajanje v vročem poletju

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pester vikend se bo tokrat začel že v četrtek, 30. julija, s poletnim koncertom v Taverni v Kopru – ob 21. uri bo nastopila odlična vokalistka Aleksandra Čermelj ob spremstvu saksofonista Lenarta Krečiča in klaviaturista Gregorja Fitčarja. Gre za že drugi glasbeni dogodek pod tem projektom, ki mu bodo še tri četrtke v avgustu sledili koncert Dixie Šok banda, Emšo Blues Banda in Cora Viento.

Glasbeni uverturi bodo sledili petkovi dogodki na številnih lokacijah: v Dekanih se bo začela nova edicija Šagre Guoštovce in Šagre v maškarah, ki bo trajala vse do nedelje 2. avgusta. Petek, 31. julija, bo ta postregla z malonogometnim turnirjem v centru Dekanov, tako kot sleherno leto pa bodo tudi letos tradicionalno dekansko šagro uradno naznanili še neporočeni moški. Sledil bo glasbeni del večera, koncert »Rock za vse generacije!«, v okviru katerega bodo nastopile skupine Nevermind, Majka in Rock partyzani. V soboto je na sporedu šagra v maškarah, ko bodo na svoj račun prišli vsi tisti, ki jim je en pust na leto premalo, organiziran bo celo 2. Rally v Maškarah, s startom ob 15. uri v Miljah. Sobotni večer bodo popestrili Marinerosi, medtem ko bo nedelja v znamenju briškolade z bogatimi nagradami. Ob 18. uri bo sledilo srečanje harmonikarjev, ki se bo ob skupini Roxie in klapi Semikanta podaljšalo dolgo v noč.

Sicer bo petek pester tudi na ulicah starega mestnega jedra Kopra. Na Trgu pri Upravi za pomorstvo bo ob 20.30 na trapezu nastopala skupina Theaker von Ziarno iz Australie, ob 21. uri pa bo v Taverni koncert mednarodne etno zasedbe Faronika. Trije odlični glasbeniki, vokalistka Nika Solce, kitarist Tilen Stepišnik in francoski violončelist Toby Kuhn, bodo skupaj z glasbeniki, ki se udeležujejo mednarodne glasbene delavnice Etno Histria v Gračišču, nastopili v okviru tradicionalnega Etno Histeria Džem KonCERTrata.

Sobotno jutro bodo na Pristaniški ulici v Kopru popestrili s sejmom starin, na kopališču v Žusterni in na mestni plaži v Kopru pa bodo tako v soboto, kot tudi v nedeljo, v okviru Ful kul poletja otroške delavnice in animacije za otroke. Z otroško igrivostjo bo prežeta tudi nedelja, v parku pri kipu Ikarus bodo zanje organizirali interaktivno otroško animacijo Pustolovščina gusarja Vala.