DomovArhivZ borbenostjo do obstanka v prvi ligi

Z borbenostjo do obstanka v prvi ligi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Odločilno tekmo zadnjega kroga letošnje Prve lige Telekom Slovenije sta tako ekipa FC Luka Koper kot tudi gostujoče moštvo Zavrča začeli borbeno. Prvi strel proti vratom domače ekipe so tako Haložani imeli že v prvi minuti srečanja, vendar rezultata niso uspeli ogroziti, so pa zato Koprčani prvič resno zapretili v 15. minuti, ko je z močnim strelom poskušal Leo Štulac, vendar je žoga zadela obrambnega igralca in spremenila smer.

Do polovice prvega dela so imeli Kozlički žogo v posesti dalj časa od tekmeca, tudi sicer so se bolje znašli na igrišču, bili bolj osredotočeni na napad, a kljub temu okrog 30. minute storili več zaporednih napak, ki pa jih nasprotnik k sreči ni znal izkoristiti. V 37. minuti je po drugem rumenem kartonu z igrišča moral Nemanja Jakšić, saj je na robu kazenskega prostora nepravilno ustavil Jako Štromajerja.

Koprčani so z igralcem več izkoristili že prvi prosti strel, izvajal ga je odlični Leo Štulac, ki je z mojstrskim zadetkom domače popeljal v vodstvo.  Vratar Marko Ranilović je bil tokrat povsem nemočen. Do konca prvega polčasa so domači še nekajkrat poizkušali, v zadnji minuti je proti vratom Zavrča streljal Jakov Biljan, a je ostal rezultat nespremenjen.

DSC_8023

Borbenost na strani obeh ekip se je v drugem polčasu še stopnjevala, v želji po izenačitvi so proti vratom Kopra močno pritiskali Haložani, medtem ko je domače moštvo, ki je branilo svojo prednost, pospešeno napadalo. Tako je v 51. minuti po podaji Jakova Biljana poskušal koprski napadalec Jaka Štromajer, na strani Zavrča pa je vse poskuse z odličnim posredovanjem zatrl vratar Vjekoslav Tomić.

Nato je v 61. minuti žoga sicer končala v mreži Kopra, vendar je bil zadetek povsem upravičeno razveljavljen, saj je bil Ovbokha Agboyi v prepovedanem položaju. Lepo priložnost so Koprčani imeli spet v 70. minuti, ko je Štromajer natančno podal proti Joelu Valencii, vendar je ta za las zgrešil vrata. Vse do 82. minute so na koprski gol pritiskali gostje, a je Tomić vse strele v okvir vrat mojstrsko ubranil. Zlatan Muslimović bi lahko v 82. minuti praktično zaključil tekmo, saj je imel eno najlepših priložnosti na tekmi, vendar ga je vratar Zavrča Marko Ranilović ukanil, rezultat je tako ostal žal nespremenjen.

 

Do konca tekme je tako na igrišču kot na tribunah zavladala nervoza, gostje so intenzivno napadali, domače moštvo pa se je spretno branilo, najbolj se je ponovno izkazal odlični Tomić, ki je tudi na tokratnem srečanju domačo mrežo ohranil nedotaknjeno.

IMG_0890

FC Luka Koper si je z današnjo zmago tako zagotovil osmo mesto na lestvici, s tem pa obstanek v prvi ligi.

* Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Balažič, Kovačič (oba Ljubljana) in Pospeh (Petrovče).
* Strelec: 1:0 Štulac (38.).
* Luka Koper: Tomić, Andrejašič, Jefthon Ferreira, Datković, Biljan, Štulac, Radujko, Posavac (od 68. Muslimović), Dedić, Štromajer, Horvat (od 72. Valencia).
* Zavrč: Ranilović, Karamatić, Cvek, Matjašič, Antić, Mužek (od 87. Šalamun), Jakšić, Pihler (od 75. Tišma), Miketić (od 59. Agboyi), Dodlek, Kokorović.
* Rumeni kartoni: Datković, Štromajer, Tomić; Jakšić, Antić, Karamatić, Agboyi.
* Rdeči karton: Jakšić (37.).