DomovArhivZa Koprčane usodna izključitev Jurine

Za Koprčane usodna izključitev Jurine

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Da je bil prav rdeči karton in posledično izključitev Marina Jurine prelomni trenutek za Koprčane, se je po tekmi strinjal tudi trener FC Luka Koper Milan Obradović. Jurina je namreč po dveh rumenih kartonih moral z igrišča že v 27. minuti in tako so se morali Koprčani do konca srečanja proti Celjanom boriti z igralcem manj.

Sicer pa je bil Obradović, ki se niti po tekmi ne more sprijazni s prvim rumenim kartonom svojega varovanca, ki ga je dobil, ker se je po poškodbi prehitro vrnil na igrišče, z igro svojih varovancev zadovoljen.

»Fantje so v drugem polčasu sicer skušali nadoknaditi zamujeno, a žal se nam ni izšlo«,

je povedal koprski strateg, medtem ko je celjski trener  Robert Pevnik po tekmi priznal, da je bila tekma težka, zmaga pa zanje izredno pomembna. »Za to zmago smo se nagarali«, je dejal in dodal, da jih zdaj ne sme prevzeti evforija.

Sicer pa je bila igra obeh ekip razgibana in borbena, obe strani sta skušali priti do zadetka. Najprej je v enajsti minuti Fabian Lokaj preizkusil celjskega vratarja Matica Kotnika, v 25. minuti pa je na drugi strani sprožil Esteves De Sousa, a izkazal se je Vjekoslav Tomić.

Čeprav sta se obe strani borili, se je do zadetka žal najprej posrečilo Celjanom, ki so v 36. minuti prvič zadeli preko Mateja Podlogarja, že štiri minute kasneje pa se jim je posrečil tudi strel Sunnyja Omoregieja. Za Koprčane je v 50. minuti poskušal Batur, a žal mu je celjski vratar strel ubranil.

Celjani so v nadaljevanju drugega polčasa povsem umirili igro, a v 81. minuti jim je ponovno uspelo povišati prednost in tako zakoličiti rezultat na 3 proti 0.

Celje bo v 31. krogu prihodnjo soboto gostovalo v Novi Gorici, Koprčani pa dan pozneje v Mariboru.

Tekmo v Celju je danes spremljala tudi ekipa portala ekoper.si, več o tekmi bomo na portalu poročali v prihodnjih dneh.

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 1000, sodniki: Glažar, Burjan (oba Hajdina) in (Ptujska Gora).

* Strelci: 1:0 Podlogar (36.), 2:0 Sunny (40.), 3:0 Pišek (81.).

* Celje: Kotnik, Klemenčič, Hadžić, Travner, Vidmajer, Pišek, Vrhovec, Pajač (od 78. Brlečić), De Sousa (od 56. Spremo), Podlogar (od 67. Požeg Vancaš), Sunny.

* Luka Koper: Tomić, Andrejašič, Batur, Datković, Pavić, Jefthon, Štulac, Valencia (od 46. Zsivanovics), Blatančić (od 46. Štromajer), Lokaj (od 70. Horvat), Jurina.

* Rumena kartona: Vrhovec; Jurina.

* Rdeči karton: Jurina (27.).