DomovArhivZa najem hišk, stojnic in javnih površin čas še do petka

Za najem hišk, stojnic in javnih površin čas še do petka

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Novembra je Mestna občina Koper objavila nameri o sklenitvi neposrednih pogodb o oddaji v uporabo, in sicer za prodajna mesta na Semedelski cesti, Ukmarjevem trgu in potniškem terminalu, stojnice na Ukmarjevem trgu in potniškem terminalu ter dele javnih površin na Semedelski cesti in potniškem terminalu, na kateri se lahko prijavite vse do petka, 17. januarja 2014.

Na nameri se lahko prijavijo vse pravne in fizične osebe, ki so v Sloveniji registrirane za opravljanje dejavnosti, kot so prodaja znamk in razglednic, turističnih knjig in zgoščenk, tipičnih spominkov, vina, olja, medu, suhega sadja, tartufov, pa tudi majic, kap, torbic in drugih izdelkov z oznako Kopra ali Slovenije. Prav tako se lahko prijavijo tudi ponudniki specializirane gostinske ponudbe, prodajnih avtomatov s turistično vsebino in ponudniki štirikolesnikov, skirojev in podobnih vozil, ki se obiskovalcem oddajajo v najem. To sicer ne velja za prodajna mesta na potniškem terminalu, se pa tam denimo lahko prijavijo tisti, ki ponujajo storitve turističnih agencij in prodajne avtomate z gostinsko ponudbo.

Ob prijavi mora vsak uporabnik plačati tudi strošek varščine, ki znaša 300 oziroma 500 evrov, kot garancijo za resnost ponudbe in za dobro izvedbo prijavljenih storitev, kar pa ne velja za tiste, ki so varščino v tej višini že poravnali ob podpisu neposredne pogodbe za najem prodajne hiške, stojnice ali javne površine v minulem letu. Ti morajo kljub temu izpolniti priloženi obrazec, s katerim soglašajo, da se vplačana varščina upošteva tudi kot garancija za najem za leto 2014.

Vse prispele prijave bo obravnavala komisija, Mestna občina Koper pa bo z  najprimernejšimi uporabniki sklenila neposredne pogodbe za določen čas in z možnostjo podaljšanja za eno leto. Vsak izbrani uporabnik pa si mora pred začetkom uporabe prodajnih mest zagotoviti vsa potrebna dovoljenja za zakonito obratovanje in poravnati morebitne stroške upravne in predpisane občinske takse, ki nista vključeni v stroške varščine in uporabnine.

Sicer pa se vsi zainteresirani za vse dodatne informacije lahko obrnejo na Turistično organizacijo Koper, na telefonsko številko 05/6646-242.