DomovArhivZa najmlajše: gusarska ladja na Bonifiki, za na plažo pa je že na poti nova

Za najmlajše: gusarska ladja na Bonifiki, za na plažo pa je že na poti nova

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Samo še nekaj dni manjka do zaključka postavitve gusarske ladje, ki je bila 9 let postavljena na koprskem mestnem kopališču. Ta je bila premeščena na novo lokacijo, in sicer znotraj Športno – rekreacijskega centra Bonifika, na območju ob tekaški progi, kjer so že postavljena različna otroška igrala.
Igralo_031120152015_fotoVojkoRotar-7973Obstoječa gusarska ladja na mestnem kopališču je bila potrebna prenove, saj so bili nosilni deli dotrajani. Ob ugotovitvi, da bi popravilo nosilnih delov v vsakem primeru terjalo odstranitev tematskega igrala in glede na to, da je stara gusarska ladja še vedno uporabna, bo ta v celoti sanirana in prestavljena na novo lokacijo.

Že kar nekaj časa se zaznava rast priljubljenosti lokacije Športno – rekreacijskega centra Bonifika za igro otrok, zato se tam že postavlja premeščena gusarska ladja. Dela so v zaključni fazi in bodo trajala le še kakšen dan. Novo igralo bo prav tako v obliki ladje, vendar nekoliko večje.
Igralo_031120152015_fotoVojkoRotar-7971Igralo sestavljajo različne igralne situacije, ki so postavljene na različnih nivojih: stena za plezanje; velike široke plezalne mreže; plezalne letve in vrvi; tobogani različne velikosti in oblike (cevni, spiralni, klasični); 1 magično zrcalo, ki deformira odsev; slikovni panel; mostovi s plezalno vrvjo ter osrednjim prostorom na krovu, v višini 1,5 metra; parapetni paneli z ladijskimi linami; ladijsko krmilo in kompas; dva jamborja z večbarvno zastavo in simuliranim jadrom, izdelanim iz vodoravnih lesenih tramov. Igralo je izdelano po najbolj strogih varnostnih zahtevah, uporabljeni materiali pa so trpežni in trajni.
Igralo_031120152015_fotoVojkoRotar-7981Vsi elementi tematskega igrala so oblikovani ergonomsko in funkcionalno. Pritlično nadstropje igrala je dostopno tudi za invalidske vozičke in ponuja vrsto igralnih možnosti tudi za gibalno ovirane osebe. Okrog igrala bodo postavljene gumi plošče opečno rdeče barve takšne debeline, ki so zahtevane za vse tri višine padca iz igrala (150 cm, 210 cm in 230 cm). Montaža novega igrala na koprskem mestnem kopališču se bo začela naslednji teden.