DomovArhivZa nami je idiličen glasbeno-baletni večer

Za nami je idiličen glasbeno-baletni večer

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Praznično vzdušje, predvsem pa dolgoletno glasbeno ustvarjanje v domačem Kopru je združilo učence Osnovne šole Koper in Glasbene šole Koper, ki so letos, premierno, vsem občankam in občanom namenili prav poseben glasbeni večer pod imenom “Glasbena voščilnica”. In ta je bil prava uspešnica. Dvorana je dobesedno pokala po šivih, navdušeni pogledi staršev in bučni aplavzi ob vsaki točki pa so dali vedeti, da je bila poldrugo uro trajajoča glasbeno-plesna predstava več kot odlična in da je navdušila ne samo starše in prijatelje malih ustvarjalcev, temveč tudi mentorje in snovalce posebnega dogodka.

Pester glasbeni repertoar, ki se je začel z nastopom orkestra harf »Zlate nitke« in njihovim »Valčkom« ter venčkom »A New Year Carol« mladinskega pevskega zbora OŠ Koper, se je nadaljeval z »Zimskimi vilami« baletnega oddelka Glasbene šole Koper in pesmima »Mavrično« ter »Pesem želja« otroškega pevskega zbora OŠ Koper, v spremstvu klarineta in klavirja. Energični nastop so pričarali tudi člani Šolskega pihalnega orkestra Glasbene šole Koper, ki je z konec, ob nežnih glasovih otroškega in mladinskega pevskega zbora OŠ Koper postregel še s tremi praznično obarvanimi pesmimi.
Z glasbo obarvan in čustveno nabit večer je bil nekaj posebnega tudi zaradi idiličnega ambienta dvorane cerkve Sv. Frančiška Asiškega, kjer so mali glasbeni nadobudneži in baletniki ponovno dokazali, da glasba združuje in povezuje, ne glede na razlike med nami.