DomovArhivZa večjo varnost in pretočnost

Za večjo varnost in pretočnost

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko je Mestna občina Koper od direkcije RS za infrastrukturo dobila pozitiven odgovor na pobudo za spremembo prometnega režima na Ankaranski cesti ob koprskih zaporih in potem ko se je odločitev o prepovedi levega zavijanja iz smeri Supernove proti Ankaranu z vidika varnosti in pretočnosti izkazala za izredno koristno, so v soboto v občini šli še korak naprej pri zagotavljanju prometne varnosti. Delavci CPK so namreč zarisali prometno signalizacijo, ki pri koprskih zaporih onemogoča levo zavijanje z Ankaranske ceste.

Kljub prepovedi zavijanja na levo, pa marsikateri voznik nove signalizacije ne upošteva oziroma krši prometne predpise. Ker gre za novost, so danes na terenu tudi občinski redarji, ki voznike in prekrškarje opozarjajo na nov prometni režim. Sicer pa bodo v prihodnjih dneh postavili tudi montažni vodilni robnik, ki bo levo zavijanje tudi fizično preprečeval.

Kot pravijo v občini, gre za začasno rešitev do izgradnje krožišča na tem mestu. Obiskovalci nakupovalnega središča tako lahko po novem od krožišča pri Tušu peljejo po Ankaranski cesti do krožišča za kamionski terminal, v njem krožno obrnejo in v območje nakupovalnih centrov pri zaporih vstopijo z desne strani, kar je neprimerno varneje kot doslej. V občini zaradi spremenjenega prometnega režima ne pričakujejo večje gneče v krožišču, saj gre za turbo krožišče in tovornjaki namenjeni v kamionski terminal vanj vstopajo po skrajno desnem pasu. Kot pravijo, bodo v naslednjem letu sicer sanirali tudi cesto proti terminalu in montažno krožišče, ki v Supernovo pelje z druge strani.

Znano je, da je Ankaranska cesta, posebej njen mestni del, že nekaj let nedokončana, v minulih letih pa smo bili priča številnim prometnim nesrečam in nezgodam.
Sicer pa je ureditev tega dela Ankaranske ceste ena od točk dogovora med obalnimi občinami in ministrstvom za infrastrukturo, ki so ga sklenili konec maja letos. In v Kopru tako še čakajo na gradnjo državne štiripasovnice s krožiščem…