DomovArhivZahvala za humanost in ljubezen

Zahvala za humanost in ljubezen

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pod pokroviteljstvom župana Borisa Popoviča je koprsko območno združenje Rdečega križa včeraj v gledališču pripravilo sprejem za krvodajalce jubilante. Udeležili so se ga mnogi, ki s svojo življenjsko tekočino vsak dan rešujejo človeška življenja. Kot je ob tem dejal podžupan Peter Bolčič, je zato sprejem in velik hvala za vso humanost, solidarnost in ljubezen do sočloveka najmanj, kar lahko Mestna občina Koper stori za svoje krvodajalce.
»Resnično bogastvo človeka je tisto dobro, kar stori na svetu,« so bile besede Marije Jereb, sicer članice glavnega odbora RKS Slovenije za obalno-kraško regijo, dr. Irena Kramar, vodja Centra za transfuzijsko dejavnost Izola pa je med drugim povedala, da zaseda Slovenija glede na prebivalstvo prvo mesto v Evropi.
Na tradicionalnem srečanju so podelili priznanja častnim vitezom krvodajalstva, in sicer so jih prejeli Anica Umek za 90-krat darovano kri, Mojmir Kunej in Valter Saksida za 110-krat dano kri, Albin Eler, Asim Hamzič in Bojan Poš za 120-krat darovano kri, Celestin Jerman za 130-krat darovano kri in Otilo Furlanič, ki je julija letos zabeležil že 152 odvzem krvi. Novi vitezi krvodajalstva koprskega območnega združenja RKS so postali Majda Baruca, Željko Šafhalter, Alojz Erhatič, Edi Glavič, Miran Kljun in Živan Vuksanovič. Posebno priznanje zavarovalne družbe Adriatic Slovenica sta prejela Konjeniško društvo Stena in ŠOUP.
V kulturnem programu sta sodelovala duet kitar Zlati noht in pevska skupina Marjetka in cvet v laseh. (Foto: FPA)