DomovArhivZaključena spomladanska akcija zbiranja nevarnih odpadkov

Zaključena spomladanska akcija zbiranja nevarnih odpadkov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Po kilogramih zbranih odpadkov so na prvih treh mestih odpadne barve, 2.553 kg, jedilno olje, 1.764 kg in motorno olje 1.173. Med zbranimi nevarnimi odpadki je bilo v letošnji pomladni akciji oddanih še 241 kg čistil, 234 kg pesticidov, 157 kg baterijskih vložkov, 152 kg odpadnih zdravil in vrsta drugih nevarnih odpadkov.
NevarniOdpadki_23042016@VojkoRotar-9737

Količina zbranih odpadkov sicer iz akcije v akcijo niha, vendar je bilo v tokratni zbranih največ nevarnih odpadkov v zadnjih letih. Podatek je spodbuden, saj pomeni, da je bilo pravilno oddanih več kot 6,5 ton nevarnih odpadkov, ki niso pristali v zabojnike za gospodinjske odpadke ali okolico. Tam so namreč zelo nevarni za zdravje ljudi in živali ter lahko predstavljajo veliko okoljsko grožnjo. Ti odpadki, med drugim, lahko vsebujejo vnetljive snovi, kisline, svinec, ali druge težke kovine, ki so celo smrtno nevarne.
NevarniOdpadki_23042016@VojkoRotar-9730

Komunala Koper vabi in spodbuja vse občane, naj izkoristijo tudi druge možnosti, ki so na voljo za to, da bi ohranili čisto in urejeno okolje. Dvakrat letno poteka akcija zbiranja nevarnih odpadkov po vseh krajevnih skupnostih v Mestni občini Koper in Občini Ankaran, prav tako lahko dvakrat letno gospodinjstva izkoristijo brezplačni odvoz kosovnih odpadkov po sistemu od vrat do vrat. Od ponedeljka do sobote pa delujeta zbirna centra v Dvorih pri Sv. Antonu in na Srminu, kjer lahko občani, ki so vključeni v sistem odvoza odpadkov brezplačno oddajo kosovne in druge odpadke.

NevarniOdpadki_23042016@VojkoRotar-9749