DomovArhivZavetišče zasijalo v povsem novi luči

Zavetišče zasijalo v povsem novi luči

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Urejena okolica, pokošena trava, zamenjane ograje, prebeljeno pročelje objektov in njihova notranjost, urejeni boksi za živali in še in še so samo del tistega, kar so lahko obiskovalci Obalnega zavetišča za živali v sv. Antonu videli danes. Nad novo pridobitvijo so bili navdušeni tudi največji skeptiki, ki niso verjeli, da lahko nov upravljavec, Komunala Koper, skupaj s številnimi prostovoljci, v pičlih treh dneh oz. manj, temu prostoru vdahne povsem novo življenje. Obljubljeno, storjeno – Obalno zavetišče za živali je danes odprlo svoja vrata, že od jutri dalje pa je mogoče najdeno ali zapuščeno žival tudi tja prepeljati. Na Komunali Koper zagotavljajo, da bodo za živali ustrezno poskrbeli, že ves čas pa je mogoče izginotje ali najditev živali sporočiti na brezplačno telefonsko številko 080 88 49, ki deluje 24 ur dnevno in na kateri je vedno dosegljivo osebje zavetišča. Poleg tega pa je po novem mogoče potrebne intervencije za zaščito živali prijaviti tudi na klicni center 112.

Prekinitev pogodbe temeljila na odločbi inšpekcije

Sicer pa naj spomnimo, da je Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano sredi junija v zavetišču v Sv. Antonu ugotovila vnovične nepravilnosti in odredila takojšnje prenehanje sprejema novih živali ter sočasno naložila oddajo vseh tam oskrbovanih živali, z odločbo pa zavetišče nemudoma tudi zaprla. Ker so bile lokalne skupnosti po veljavni zakonodaji primorane oz. dolžne ukrepati takoj, so tri obalne občine kot solastnice zavetišča soglasno izbrale Komunalo Koper kot začasnega urgentnega upravitelja zavetišča za zapuščene živali.

Takoj ko so s strani prejšnjega upravitelja prejeli ključe zavetišča, so se v Sv. Antonu lotili nujnih interventnih, vzdrževalnih in gradbenih posegov, saj je bilo zavetišče v katastrofalnem stanju. Včeraj so v zavetišču organizirali tudi prostovoljno delovno akcijo, h kateri so se pridružili številni ljubitelji živali, nekateri občinski svetniki, člani raznih društev in krajevnih skupnosti, ki so poprijeli za delo in prispevali k temu, da je prenovljeno zavetišče danes zasijalo v povsem sveži preobleki.

Sprehodite se z nami po prenovljenem zavetišču v spodnjem videu: