DomovArhivPokal Kopra 2015

Pokal Kopra 2015

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto so se Pokala Kopra 2015, poleg 23 slovenskih klubov, udeležili še trije klubi iz Srbije in Slovaške. Številčna udeležba je bila pričakovana, plavalni miting pa je bil tudi letos  eno od bolj množičnih plavalnih tekmovanj v Sloveniji. 362 plavalcev je opravilo 1.270 startov. Sodelujoči so se tudi letos pomerili v devetih, predvsem krajših disciplinah, s čemer v koprskem plavalnem klubu želijo tekmovanje omejiti na en dan in ga narediti čim bolj atraktivnega.  Tekmovanja se letos niso udeležili najboljši slovenski plavalci, ki so sredi priprav na svetovno prvenstvo. Izjema sta bila Koprčan Matjaž Markič in Tjaša Vozel (Kranjsko plavalni društvo Zvezda), ki sta bila tudi zmagovalca letošnjega tekmovanja in sta prejela pokal za najboljši seštevek točk dveh rezultatov ter denarno nagrado. Plavalni klub Koper je razdelil še 63 kompletov medalj v 9 disciplinah in 4 kategorijah. Me plavalci je bilo 71 članov štirih primorskih klubov, medalje jih je prejelo dvanajst.

DSC_0193

Popoldanski del tekmovanja se je pričel z uradno otvoritvijo tekmovanja, na kateri sta prisotne pozdravila podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič in predsednica kluba Alenka Šarkanj. Ob otvoritvi so prisotni čestitali predsednici sodniške organizacije PZS, Mileni Slivšek, za njen 50. rojstni dan in se ji zahvalili za vodenje dosedanjih Pokalov Kopra. Istočasno se je predsednica kluba zahvalila številčni ekipi za uspešno izvedbo tekmovanja ter Mestni občini Koper in sponzorjem za njihov prispevek.

»Vsako leto znova ugotavljamo, da je morje naša prednost, istočasno pa, da nimamo prostorskih pogojev za izvedbo še številčnejšega tekmovanja. Zato tujih klubov in plavalcev ter širše javnosti še ne vabimo na naš miting. Ko bo čas za to, bomo tudi miting podaljšali za en dan. Želimo pa si, da bi lahko Plavalni zvezi Slovenije skupaj z Mestno občino Koper ponudili ustrezne pogoje za organizacijo vseh letnih državnih prvenstev v Kopru. O organizaciji vseh državnih prvenstev na enem mestu je bila predstavljena ideja na letošnji skupščini zveze.Za zimska, žal, koprski bazen ni ustrezno opremljen. Da znamo , pa smo že dokazali, za kar gre zasluga ljubiteljem plavanja, ki se združujemo v našem klubu. Veliko staršev naših plavalcev je pomagalo pri organizaciji letos prvič in zelo so se izkazali,« ni sklrila zadovoljstva predsednica kluba ob zaključku tekmovanja.

DSC_0198

Prejete medalje primorskih plavalcev:

Kategorija A – moški (letnik 1998 in starejši), ženske (letnik 2000 in starejše)

Markič Matjaž (Koper) prvo mesto: 50m prosto, 50m prsno

Zelič Noa (Koper) drugo mesto: 100m prosto, tretje mesto: 50m prosto

Koncilja Patrik (Biser Piran) drugo mesto: 100m prsno, tretje mesto: 50m delfin

 

Kategorija B – moški (letnik1999, 2000), ženske (letnik 2001, 2002):

Primožič Marcel (Biser Piran) prvo mesto: 100m prosto, 50m delfin, tretje mesto: 50m hrbtno

Benčič Matic (Biser Piran) drugo mesto: 50m prsno, 50m prosto

Babnik Astra (Biser Piran) tretje mesto: 50m prsno

 

Kategorija C – moški (letnik 2001, 2002),  ženske (letnik 2003, 2004):

Širok Kolja (Nova Gorica) drugo mesto: 50m prsno, tretje mesto: 100m prsno

Boršič Vid (Nova Gorica) tretje mesto: 50m hrbtno

 

Kategorija D – moški (letnik 2003 in mlajši), ženske (letnik 2005 in mlajše):

Zavrtanik Klemen (Nova Gorica) prvo mesto: 50m prsno, drugo mesto:100m prsno

Brlek Maj (Koper) prvo mesto: 50m prosto, drugo mesto: 50m hrbtno, 50m prsno

Turk Matic (Koper): tretje mesto: 50m prsno