DomovArhivZavod Koper otok: Skupaj lahko dosežemo več

Zavod Koper otok: Skupaj lahko dosežemo več

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

 

eKoper vsak teden predstavlja mala podjetja
Vsak teden bomo na portalu eKoper predstavili enega od 40 podjetij, ki so vključena v Zavod Koper otok.
Zemljevid vseh trgovin in gostinskih obratov si lahko ogledate tukaj.

 

 

Jedra slovenskih mest se v zadnjih letih ponovno odpirajo in na svoje ulice privabljajo vse več ljudi. Da bi pomagali ne le napolniti mestne ulice koprskega mestnega jedra, temveč tudi trgovine in gostinske obrate na njih, je bil iz Združenja trgovcev, gostincev in ostalih ponudnikov mesta Koper ustanovljen Zavod Koper otok. V njem sodeluje kar 40 odstotkov vseh trgovcev, gostincev in ostalih ponudnikov koprskega mestnega jedra, ki dobro sodelujejo z Mestno občino Koper (MOK).

 

S sodelovanjem lahko dosežemo marsikaj

»Trgovcem in ostalim, ki delujejo v starem mestnem jedru, želimo zagotoviti podporo tako pri promociji, kot izobraževanju, organiziranemu nastopanju in sodelovanju na različnih prireditvah, na katerih se lahko predstavijo in promovirajo,« poudarja Ingrid Celestina, ki je na Zavodu odgovorna za odnose z javnostmi.

»Če nas je več, smo bolj učinkoviti in lahko dosežemo marsikaj. Z različnimi akcijami želimo sodelujoče opozoriti na to, da se je pametno združevati in da imamo od tega lahko koristi vsi. Vzajemno se promoviramo in mrežimo s ciljem dolgoročne oživitve mestnega jedra. Želimo, da staro mestno središče predvsem v popoldanskih urah ni mrtvo sprehajališče. Ostali prebivalci MOK in obiskovalci naj pridejo tudi v mesto, na ulice, mi pa jim bomo ob kulturnem užitku, ki jim ga ponujajo palače in kulturni spomeniki, ponudili še nakupovalni užuitek,« dodaja.

 

Posebne ugodnosti za obiskovalce

Zavod Koper otok je pripravil tudi posebne zloženke, v katerih se nahajajo kupončki z ugodnostmi, ki jih obiskovalci Kopra lahko kotistijo pri posameznem trgovcu ali gostincu. Na voljo so na vseh prireditvah, na katerih Zavod sodeluje, v Turistično informacijskem centru v Pretorski palači in v posameznih trgovinah. Na Zavodu upajo, da bodo že prihodnje poletje lahko prisotni tudi na terminalu, ki ga obiščejo turisti s potniških ladij. Tako bi lahko v mestno jedro in trgovine privabili več tujih gostov. Kmalu po novem letu pa Zavod v sodelovanju z MOK pripravlja nove ugodnosti za vse tiste, ki bodo obiskali staro mestno jedro in se ustavili tudi pri keterm izmed številnih trgovcev ali gostincev. Več podrobnosti o projektu bo Zavod razkril kmalu.

 

Z občinskim koordinatorjem dobro sodelujejo

Ingrid Celestina poudarja tudi, da Zavod Koper otok s koordinatorjem Mestne občine Koper Miranom Košpendo sodelujejo dobro. Košpenda, ki je občinski koordinator postal v začetku letošnjega poletja, pravi, da je njegova naloga predvsem biti vezni člen med trgovci oziroma Zavodom in MOK. Skrbi za utečeno komunikacijo tako med Zavodom in MOK kot tudi med samimi trgovci. Skupaj z vodstvom Zavoda išče rešitve za problematike mestnega jedra, ki jih izpostavljajo člani, in pomaga pri implementaciji projektov, ki naslavljajo posamezne problematike.

»Moj običajen dan je posvečen predvsem nenehni komunikaciji s člani Zavoda in delu na več projektih Zavoda. Prepričan sem, da gre za dober projekt z ogromnim potencialom. Le s povezovanjem malih podjetij iz mestnega jedra lahko ta dosežejo več in bolje konkurirajo večjim ekonomskim konglomeratom na obrobju mesta. Postali smo kredibilen sogovornik občine, sploh v zadevah, vezanih na mestno jedro. Pripravljamo številne projekte, ki bodo zagotovo uspešni in ki bodo k sodelovanju pritegnili nove člane, kar bo povečalo pomen Zavoda,« dodaja Košpenda.

 

Kdaj lahko sodelujoče v Zavodu Koper otok srečate naslednjič?
Že v začetku meseca decembra Zavod Koper otok pripravlja Miklavžev sejem,
ki bo letos v sklopu prireditvie Kur an bot.
logo

 

»Prebivalci MOK in obiskovalci naj pridejo
tudi v mestno jedro,
mi pa jim bomo ob kulturnem užitku,
ki jim ga ponujajo palače in kulturni spomeniki,
ponudili tudi nakupovalni užuitek,«
pravi Ingrid Celestina,
ki je na Zavodu odgovorna za odnose z javnostmi.
(foto: Maksimiljana Ipavec)

 

 

 

zlozenka1 Take zloženke z ugodnostmi lahko najdete
v Turistično informacijskem centru
v Pretorski palači, pri članih Zavoda Koper otok
in na prireditvah, kjer se Zavod predstavlja.
Zavod lahko spremljate tudi na Facebooku.