DomovArhivZažigali bodo kubanski salsa ritmi

Zažigali bodo kubanski salsa ritmi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Sicer se je letošnje šestdnevno rajanje v ritmih salse in plesne glasbe začelo že včeraj v lokalu »Bar palma de POPO«, kjer bo pestro tudi danes, od 14. ure dalje. Vroče urice bo tako krajšal pravi beach salsa party, ob 21. uri pa bo na vrsto prišel še Barrio Latino.

Jutri se dogajanje seli na tri nova prizorišča, v Osnovni šoli Koper se bo ob 17. uri začela plesna delavnica, v Taverni bo od 20. ure dalje pravi salsa žur, na katerem bodo zabavali Torneo de Domino, El Callejon del Hamer in glasbeni DJ, after party pa bo od 24. ure gostoval v Havana Bar v Areni Bonifika.

Pestro dogajanje bo zaznamovalo tudi petek, 15. avgusta, ko se bodo prve plesne delavnice v OŠ Koper začele že ob 10.30, nato pa še ob 15. uri, festivalsko rajanje pa se bo ob 20. uri prelevilo v pravi ulični kubanski karneval, ki bo preplavil mestno plažo pa vse do Taverne. Tam bodo nato nastopili še Jos de Cuba in različni umetniki, ki bodo množico navduševali s svojim programom, uradnega odprtja festivala, ki bo obeležilo petkovo dogajanje pa se bo udeležil tudi kubanski ambasador v Avstriji nj. eksc. Juan Carlos Marsán Aguilera.

Podobno bo tudi v soboto, 16. avgusta, ko bodo dopoldansko dogajanje zaznamovale delavnice, večerno pa plesna glasba in plesna predstava v Taverni, ki vas ne bo pustila ravnodušnih. Oba dneva bo after party tako kot dneve poprej v Havana baru v Areni Bonifika.

Zadnji festivalski dan bo poleg plesnih delavnic v OŠ Koper v dopoldanskem času in La Rueda grande – fotografska skupina ob 14. uri, popestril tudi baseball na Bonifiki ob 10.30, sklenitev pestrega šestdnevnega dogajanja pa bo pravi Salsa party »Muevete rico« na Ukmarjevem trgu z začetkom ob 17. uri.

Celoten program festivala si lahko ogledate tukaj.