DomovArhivZbrali smo prek 6 ton hrane in drugih nujnih potrebščin

Zbrali smo prek 6 ton hrane in drugih nujnih potrebščin

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kako solidarni smo ljudje in pripravljeni priskočiti na pomoč sočloveku se vselej pokaže ob naravnih nesrečah velikih razsežnosti – poplave, zemeljski plazovi, sneg in mraz. In tako je bilo tudi v primeru žledu, ki je v led in mraz vkoval večji del naše države, najhuje pa so jo odnesli prebivalci Postojne, Logatca, Pivke in okolice. Seveda so se najprej odzvali slovenski gasilci in civilna zaščita ter vojska, kaj kmalu pa so v pomoč družinam, ki so ostale brez elektrike, vode in hrane, priskočili tudi številni drugi.

20140207_151901
Takole je župan Boris Popovič pred sedež Radia Capris pripeljal poln avtomobil vod in sokov.

Tudi Radio Capris in Primorske novice, ki sta v pičlih dveh dneh, s pomočjo preštevilnih prostovoljcev in primorskih podjetij, uspela zbrati za šest ton hrane, pijače in drugih nujnih dobrin. Zbrane izdelke so danes predali Kriznemu centru Postojna, kjer jih bodo razdelili ljudem, ki jih najbolj potrebujejo.

K dobrodelni pobudi, ki je ponovno združila Primorce, se je priključila tudi Mestna občina Koper, ki je pripeljala dva polna avtomobila nepokvarljivih izdelkov, primopredajo pa je na sedežu Radia Capris opravil kar župan Boris Popovič.

c5beled-postojna-6-2-2014-foto-vojko-rotar-3074

Kot je ob tem dejal je izredno vesel in ponosen, da je še vedno veliko takih, ki kljub težki situaciji radi pomagajo drugim, in dodal, da bo Mestna občina Koper, poleg hrane, nakupila še 5 agregatov. K temu je spodbudil tudi druge slovenske občine in podjetja, ki naj skušajo prizadetim pomagati po svojih zmožnostih, obregnil pa se je tudi ob vlado, ki da ni dovolj storila za svoje državljane.

Sicer pa je dobrodelnost izkazal tudi sam župan Boris Popovič, ki je sledil pobudi predsednika uprave Luke Koper Gašparja Gašparja Mišiča, in družinam, ki so utrpele škodo v naravni katastrofi, ter gasilcem in drugim reševalnim službam, ki sodelujejo v reševalnih akcijah, namenil svojo mesečno plačo.