DomovArhiv“Zamude bomo nadoknadili v 14 dneh”

“Zamude bomo nadoknadili v 14 dneh”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Železniška povezava med Sežano in Koprom, ki so jo vzpostavili sinoči, po besedaj prvih mož Luke Koper in Slovenskih železnic normalno funkcionira, kar pomeni, da bodo lahko v Luki dejansko uresničili zastavljen plan odpreme vlakovnih kompozicij – 25 vlakov v prihodu in ravno toliko v izhodu iz pristanišča. Enako število vlakov Slovenske železnice načrtujejo tudi v prihodnjih dneh, pri čemer imajo nedvomno prednost tisti vlaki, ki so pomembni za slovensko gospodarstvo.

Poleg povezave med Koprom in Ljubljano se Slovenske železnice poslužujejo tudi Pontebanske proge prek Italije, medtem ko se v Avstriji še vedno srečujejo s težavami na tirih, predvsem na mejnih prehodih Jesenice in Špilj. Predstavniki SŽ so avstrijskim kolegom so tako že ponudili pomoč pri sprostitvi prometa po tirih, odločili pa so se tudi, da do konca februarja ne bodo izvajali že predvidenih zapor prometa med vikendi na progi Pragersko – Hodoš.

Ob robu sestanka se je generalni direktor SŽ Dušan Mes odločil, da bo prav tako pristopil k humanitarni akciji predsednika uprave Luke Koper Gašparja Gašparja Mišiča, ki se je odločil svojo mesečno plačo darovati za pomoč družinam, ki so utrpele škodo v naravni katastrofi ter gasilcem in drugim reševalnim službam, ki sodelujejo v reševalnih akcijah. Pisali smo že, da sta se poleg Mesa pobudi prva pridružila član uprave Luke Koper Matjaž Stare in koprski župan Boris Popovič.