DomovArhivŽelezniška cesta kmalu dvosmerna

Železniška cesta kmalu dvosmerna

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Dela na cesti, ki povezuje Sermin in območje Miljskih hrihov ter Ankarana, so danes že stekla, delavci so umaknili hitrostne ovire ter horizontalno in vertikalno prometno signalizacijo, v kratkem pa bodo začeli tudi s sanacijo cestišča. V okviru naložbe, katere vrednost je 25 tisoč evrov, bodo uredili tudi priključek na državno cesto, kjer bodo razširili cestišče in zmanjšali naklon ter tako predvsem voznikom iz smeri Sermina olajšali vključevanje na Jadransko cesto in zagotovili boljšo preglednost. Občina bo poleg tega dokončno uredila in asfaltirala tudi kolesarsko pot, ki je preusmerjena iz glavne ceste na za to posebej urejen nasip, s čimer bo še dodatno poskrbela za varnost kolesarjev v prometu. Drugi teden bo v luči prenove, zaradi zaključevanja del in asfaltiranja, prišlo tudi do popolne zapore ceste, o kateri bomo javnost pravočasno obvestili.

Po zdajšnji prenovi bo Železniška cesta spet dvosmerna, cilj Mestne občine Koper pa seveda še vedno ostaja celovita ureditev prometne povezave med Serminom in priključkom na Jadransko cesto – enako kot je koprska občina pred nekaj leti zgradila odsek ankaranske vpadnice med Koprom in Serminom.

Danes si je gradbišče in pričetek del ogledal tudi svetovalec koprskega župana Gašpar G. Mišič, ki je izpostavil, da je v tej fazi preureditve ceste najbolj pomembno zagotoviti varnost kolesarjem.