DomovArhivZimske počitnice so pred vrati

Zimske počitnice so pred vrati

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tisti šoloobvezni otroci , ki se prihodnji teden z družino ne bodo odpravili na smučanje ali na kakršenkoli drugačen oddih, bodo lahko izbirali med številnimi dejavnostmi , ki jih v Mestni občini Koper organizirajo društva, zavodi in druge ustanove.

V koprski občini namreč zaradi premajhnega zanimanja  in slabe udeležbe zadnjih let ne bo organiziranega zimskega počitniškega varstva na eni od koprskih šol, kljub temu pa koprskim mladim nikakor ne bo dolgčas.

Tako bodo denimo v Gledališču Koper prav vsak dan organizirali po eno dejavnost. V ponedeljek, 15. februarja, ob 17. uri bo denimo na sporedu delavnica, v torek predstava za otroke, v sredo zopet delavnica, v četrtek predstava, v petek pa otroški film. Podrobneje si program Gledališča Koper lahko ogledate na tej povezavi.

Tudi v Pokrajinskem muzeju Koper bodo za otroke pripravili ustvarjalne delavnice, in sicer v torek (16. februarja) in sredo (17. februarja) od 10. do 12. ure. Na zimske počitnice so se pripravili tudi v Društvu prijateljev mladine Koper, kjer bodo v torek in četrtek med 9. in 11. uro. organizirali delavnice. Tri ustvarjalnice so za prihodnji teden pripravili tudi v Centru eksperimentov Koper, medtem ko bo Osrednja knjižnica Srečka Vilharja prihodnji četrtek, ob 17. uri pripravila Uro pravljic.  Vsi zabave željni lahko vsak dan po 13. uri obiščejo tudi Center mladih Koper, kjer bodo lahko igrali wi konzolo ali razne družabne igre.

V Konfucijevi učilnici Koper v prostorih Univerze na Primorskem pa bo zimska šola kitajščine. Od ponedeljka do petka med 10. in 14.30 bodo osnovnošolcem na zanimiv, igriv in ustvarjalen način predstavili kitajski jezik in kulturo.