DomovArhivZnani so zmagovalci Podjetne Primorske 2013

Znani so zmagovalci Podjetne Primorske 2013

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V prostorih Območne obrtno-podjetniške zbornice Koper se je zbrala množica obiskovalcev, med njimi predvsem imena s področja gospodarstva, dogodka pa se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Koper Danijel Cep.

DSC_0567

Naslov zmagovalca za najboljši poslovni načrt v kategoriji Optimist je prejel Gregor Logar za »Mobilno aplikacijo pripomb, pritožb in pohval« in za nagrado prejel vavčer v vrednosti 4 tisoč evrov ter enoletno brezplačno uporabo spletnega računovodskega programa, v kategoriji Navigator pa je strokovno komisijo najbolj prepričal Peter Rogelj s »Counter Point (IKT rešitve na področju zdravstva – informacijski sistem za varno izmenjavo podatkov)«, ki je prejel vavčer v vrednosti 4 tisoč evrov in enoletno brezplačno uporabo spletnega računovodskega programa. Med najboljše se je vpisal tudi Matjaž Martelanc, snovalec najboljšega študentskega poslovnega načrta »Gravitacijska peč za ogrevanje na pelete«, ki je prejel vavčer v vrednosti 3 tisoč evrov in eno leto brezplačne uporabe spletnega računovodskega programa.

DSC_0596

V finalni del natečaja za najboljši poslovni načrt primorske regije Podjetna Primorska 2013 se je sicer uvrstilo kar 12 poslovnih idej, štiri iz kategorije Optimisti in osem iz kategorije Navigatorji, ki so bile po mnenju strokovne komisije najbolj inovativne, originalne, tržno naravnane in izvedljive.

V finale natečaja so se uvrstile poslovne ideje, ki so zbrale največ točk glede na kriterije ocenjevanja (originalnost in inovativnost, uporabnost in izvedljivost, tržno pozicioniranje in internacionalizacija, finančna izvedljivost, trajnostni vidik in donosnost). Poslovne ideje je ocenjevala strokovna komisija sestavljena iz sedmih članov, strokovnjakov iz posameznih področij: tri iz gospodarstva, tri iz akademske sfere in predstavnik organizatorja, in sicer dr. Rok Strašek, direktor UIP, dr. Karmen Rodman, strokovnjakinja za področje marketinga (UP Fakulteta za management), mag. Tina Kociper, strokovnjakinja za področje turizma in podjetništva (UP Turistica), dr. Jaka Vadnjal, strokovnjak za področje podjetništva (Gea College), g. Alessandro Podobnik, strokovnjak za finance (Zadružna kraška banka), g. Boris Pfeifer, strokovnjak za raziskave, razvoj in industrializacijo inovativnih izdelkov, Pfeiffer invent systems in g. Davor Jakulin, strokovnjak za področje strateškega managementa (Atech).

Podjetna Primorska je natečaj za najbojši poslovni načrt, ki ga organizira Univerzitetni inkubator Primorske (UIP) v sodelovanju z zavarovalnico Adriatic Slovenica, Zadružno kraško banko in s podporo Univerze na Primorskem ter pokroviteljev. Usmerjen je k vzpodbujanju nastanka novih, na znanju temelječih podjetij in prispeva k razvoju podjetništva v primorski regiji. V okviru natečaja obravnavajo inovativne poslovne ideje, namen natečaja pa je pospešiti prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov v tržno uspešne podjeme kot tudi pospešiti prenos znanja iz univerze v gospodarstvo in ustvarjanje t.i. spin-off start-up podjetij. S tem tudi sledijo njihovemu poslanstvu, saj povezujemo akademsko sfero z gospodarstvom.