DomovArhivZoki: Me ne zanima, jest grem gor!

Zoki: Me ne zanima, jest grem gor!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Jutri, 25. aprila, bomo priča enemu najpomembnejših političnih dogodkov zadnjega časa, kongresu Pozitivne Slovenije, od katerega je posledično odvisna tudi nadaljna usoda naše vlade in države.

Na kongresu se bosta namreč za položaj predsednika stranke spopadla ustanovitelj stranke Zoran Janković in predsednica vlade Alenka Bratušek, ki jo je na ta položaj postavil prav Jankovič. Ne glede na to, prva ministrica vztraja, da v kolikor s strani poslancev Pozitivne Slovenije ne bo dobila podpore, najverjetneje ne bo ostala na čelu vlade.

Tovrstne grožnje pa ne zanimajo idejnega očeta Pozitivne Slovenije, ki ne verjame, da bo njegova zmaga povzročila hudo politično krizo. Četudi bodo, po napovedih, v primeru njegove zmage, koalicijo zagotovo zapustile partnerske stranke Državljanska lista, Desus in Socialni Demokrati. To v praksi namreč pomeni, da bo tudi ta vlada predčasno končala mandat in da bodo jeseni verjetno nove predčasne volitve. Po drugi strani pa, če bo zmagala premierka, bo morala nato še v parlamentu z zaupnico preveriti, ali ima vlada še večino. Najmanj trije poslanci PS, Tina Komel, Jože Kavtičnik in Stanko Stepišnik, namreč podpirajo Jankovića in bi zato lahko vladi odrekli podporo.

Kako so dogajanje okrog kongresa humorno začinili na Radiu 1, si poglejte v spodnjem videu.