DomovKulturaAkademski pevski zbor Univerze na Primorskem potuje na Poljsko

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem potuje na Poljsko

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes se Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP) odpravlja na 8. mednarodno zborovsko tekmovanje “Cracovia cantans” na Poljsko.

Pred letošnjim zaključkom 13. sezone svojega delovanja se bo APZ UP udeležil 8. mednarodnega zborovskega tekmovanja “Cracovia cantans”, ki bo potekal ta konec tedna v Krakovu na Poljskem.

Zbor bo na tekmovanju nastopil v kategoriji mešanih zborov in v kategoriji sakralne glasbe. V soboto zvečer se bo predstavil na koncertu v St. Catherine church, naslednji dan pa še na gala koncertu v tamkajšnji filharmoniji. 

Foto: nasizbori.jskd.si

Zbor se lahko pohvali z različnimi priznanji 

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) že od leta 2004, letos ponovno deluje pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija. Lani konec septembra se je zbor pod vodstvom dirigenta Mirka Ferlana uspešno predstavili v Grčiji (Paralia), kjer je na 5. mednarodnem zborovskem festivalu »Music&Sea« zmagal v kategoriji ljudske glasbe in v kategoriji mešanih zborov, domov pa se vrnil kot prejemnik velike nagrade Grand Prix.

Pred nocojšnjim odhodom bodo v Župnijski cerkvi Srca Jezusovega na Škofijah ob 20.30 predstavili svoj tekmovalni in koncertni program, ki vključuje tako sakralne skladbe različnih obdobij (renesansa, romantika), kot tudi sodobne in priredbe slovenskih ljudskih.

Njihova tekmovalna nastopa bosta potekala v petek popoldan (kategorija sakralne glasbe) in v soboto dopoldan (kategorija mešanih zborov). Predstavili se bodo s spodnjim tekmovalnim in koncertnim programom. V nedeljo popoldne, predvidoma ob 16. uri bo potekal zaključni gala koncert z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo priznanj najboljšim zborom tekmovanja.