DomovKulturaBožično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper požel uspeh

Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper požel uspeh

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Pihalni orkester Koper je ob podpori Luke Koper in pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Koper Borisa Popoviča včeraj izvedel tradicionalni božično-novoletni koncert.

Pihalni orkester Koper ima izjemno vlogo v glasbenem življenju Kopra, brez njihove glasbe namreč ne mine nobena večja proslava v mestu. Ob ustanovitvi leta 1981 so obljubili, da bodo širili glasbeno kulturo in jo predstavljali tudi zunaj naših meja, kar jim zagotovo odlično uspeva.

novoletnikoncertpok26122016vojkorotar-6361
Foto: Vojko Rotar

Poslanstvo orkestra je prirejanje samostojnih koncertov, nastopanje na raznih proslavah in drugih prireditvah v Mestni občini Koper in tudi drugod. S svojim delovanjem širijo glasbeno kulturo in jo predstavljajo tako doma kot tudi v tujini.

Včeraj so v Areni Bonifika poskrbeli za pravi božično-novoletni spektakel. Ob zvokih pihal so zapeli tudi člani vokalne skupine Respiro in Slavko Ivančić, za zanimivo plesno točko pa so poskrbele Mažorete Koper. Obiskovalci so tako skozi glasbo in ples doživeli čudovito božično-novoletno pravljico. *