DomovKulturaIzšel je nov koledar Mestne občine Koper

Izšel je nov koledar Mestne občine Koper

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Čas je najboljši človekov svetovalec, uči star latinski pregovor. Da bi bili v prihajajočem letu dobri gospodarji svojega, so na Mestni občini Koper za vse občanke in občane tudi letos pripravili koledar.

Koledar lahko prevzamete v prostorih Mestne občine Koper, v Centru dnevnih aktivnosti Koper na Bonifiki ali na TIC Koper.

img_20161222_105954478
Koledar, ki vabi k odkrivanju mesta. Foto: ekoper

Poklon kulturni dediščini mesta

Z letošnjim koledarjem so se na Mestni občini Koper želeli pokloniti našemu mestu, ki svojim zgodovinskim in kulturnim bogastvom priča o temeljih, na katerih se je začel razvoj Kopra v sodobno mesto, kot ga poznamo danes.

Vsak mesec v letu 2017 bomo s pomočjo koledarja spoznali novo znamenitost renesančnega Kopra. Srečevali se bomo z znanimi in malo manj znanimi kotički, z malo domišljije pa se bomo lahko odpravili tudi po stopinjah Vittoreja Carpaccia, znamenitega renesančnega slikarja, ki je v mestu pustil svoj neizbrisen pečat.

img_20161222_105816093
Foto: ekoper

Koledarsko leto šteje le 12 mesecev, kar je vsekakor premalo, da bi lahko bile v koledarju predstavljene vse znamenitosti Kopra, ki bi si to zaslužile. Fotografski utrinki na letošnjem koledarju naj bodo torej predvsem spodbuda, da tudi sami raziščete predstavljene kotičke mesta in gotovo vas bo njihova zgodba tako pritegnila, da se boste odločili obiskati še več mestnih znamenitosti.

Morda vam bo raziskovalni duh pomagal, da boste pravilno odgovorili na mesečno nagradno vprašanje in si s tem prislužili eno od lepih in praktičnih nagrad. Prvo lahko osvojite že v januarju. *