DomovNaši krajiCMK: S Svemirkom odkrijte skrivnost vesolja

CMK: S Svemirkom odkrijte skrivnost vesolja

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek,  8. junija v Center mladih Koper prihaja ”emo macho” pop skupina Svemirko, ki vam na dlani nudi skrivnost vesolja.

Ta eklektična skupina s svojim frontmanom Markom Vukom Vukovićem in s pomočjo spremljajočega sestava, ki ga tvorijo Antonijo Tali Bošnjak, Marin Toni Tandara, Branimir Brana Blažević in Bojan Bojko Bojkov izstopa kot eden izmed najzanimivejših sodobnih glasbenih pojavov v Balkanski regiji.

Svemirko je na krilih debitantskega albuma »Vanilija« v relativno kratkem času pridobil naklonjenost poslušalcev razpetih po državah, ki jih naseljujejo južni Slovani. Prav tako so odobravanje in pohvale izkazali glasbeni kritiki.

Živopisna poezija in nori ritmi popolnih zvočnih arom

Ravno tam, kjer se končuje njihov debitantski album se nadaljuje zgodba njihovega drugega studijskega izdelka. Drugi album »Tunguzija« prinaša fantastične melodije in aranžmaje, nerazumljivo živopisno poezijo in nore ritme popolnih zvočnih arom, ki proizvajajo nove uspešnice.

Od severa do juga in zahoda ter vzhoda, z odigranimi številnimi koncerti v letu 2017 Svemirko opravičuje zaupanje svoj publike. Tako za poletje kot za preostanek leta 2018 fantje pripravljajo nove koncerte in tako nočne kot dnevne avanture. V vesoljskem plovilu na še vedno neiznajden pogon, prihaja iz širnega vesolja ravno na naš planet skupina vračev, da vas odvoji od vaše lastne zavesti.

Svemirko vam na dlani nudi skrivnost vesolja, izbor je vaš!