DomovKulturaCMoK fest v polnem zagonu

CMoK fest v polnem zagonu

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnji mladinski festival CMoK fest Center mladih Koper se odpira s postavitvijo Before I die zidom nasproti Taverne, na katerega mimoidoči lahko napišejo svoje želje in cilje. Nanj bo mogoče pisat vse do torka, 3. julija 2018.

Tretje leto zapored se CMK pridružuje umetniškemu projektu, ki vabi posameznike, da razmišljajo o minljivosti in javno delijo svoja prizadevanja. Na zid napisane osebne težnje segajo v leto 2011, ko je Candy Chang prvič ustvarila Before I die zidove na zapuščeni hiši v New Orleansu. Soočanje s koncepti življenja in smrti je spodbudila smrt njene bližnje prijateljice in ogromno njenih želja je ostalo nerealiziranih.

Preden umrem, si želim…

“Spodbujanje javnosti, da razmišlja o osebnih prizadevanjih, željah in ciljih, preden umrejo je eden od korakov, da bomo prispevali in soustvarjali družbo po najboljših zmožnostih. Soočanje z duševnimi motnjami, izgubami, spremembami in lastnim bitjem. Hkrati pa nas javna izpostavitev svojih teženj in dopolnitev stavka Preden umrem, si želim … sooči z minljivostjo in posledično skoncentrira na zastavljen cilj,” so sporočili iz Centra mladih Koper.

V sklopu CMoK festa bo zid “Preden umrem” postavljen vse do 3. julija 2018.

Mladinski festival pa se je začel že včeraj, ko dvorana CMK-ja gostila skupini Repetitor in Kultur Shock. Že jutri pa nas čaka nova glasbena poslastica, in sicer raperji Krkučo Konekšn, Joe Joea in Klemen Klemen.

Danes se celotno festivalsko dogajanje seli v Taverno, Hlavateyev park, Semedelski podhod, Klub študentov občine Koper namreč prireja dogodek Pozdrav poletju!, ki bo postregel za razgibano sredino tedna. Od joge, Žive knjižnice, slikanja, poezije, performansov in vse do kantavtorjev.

Spremljevalni program v četrtek vabi računalniške navdušence na tekmovanje v Mario Kart in Tekken 7. Vse željne za ponovno izmenjavo rabljenih stvari pa bo organiziran boljši sejem za mlade v CMK.

Celoten program mladinskega festivala se bo zaključil v petek z dogodkom BMX & SKATE session na Ukmarjevem trgu, kjer bosta za glasbeni vložek poskrbela Diesis in Čunfa.