DomovKulturaČudolandija navdušuje tudi s pestrim glasbenim programom

Čudolandija navdušuje tudi s pestrim glasbenim programom

KulturaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper je ta konec tedna znova pokal po šivih. Dežela očarljivih svetlobnih luči – Čudolandija je namreč postregla s pestrim programom za vse okuse – osrednji mestni trg je tako vse tri dni, v petek, soboto in celo nedeljo, gostil koncerte znanih glasbenih skupin in glasbenih izvajalcev, svoja vrata pa so v petek odprle tudi hiške z gostinsko ponudbo.

Pester program in zveneča glasbena imena so na Titov trg v Kopru v vseh treh dneh skupaj privabila več kot 6 tisoč obiskovalcev.  V petek so za zabavo vseh generacij skrbeli Mambo Kings in Osare revival z DJ-ji Alexom dee Groovom, dr. Dejanom, DJ Borutom in DJ Adrianom Royjem, ki so z glasbenimi uspešnicami poznih 90ih let marsikoga popeljali v čas nepozabnih zabav do jutranjih ur v znani koprski diskoteki Osare, v soboto pa so občinstvo zabavali Skupina Tequila in priljubljena hrvaška zvezdnica Danijela. Množica se je zbrala tudi v nedeljo, ko je v Kopru koncertiral hrvaški pop zvezdnik Petar Grašo, nastopili pa so tudi  Žavbi Brothers.

Poleg tega so v petek svoja vrata odprle tudi hiške na Ukmarjevem trgu, ob kipu Ikarus, kjer so se številni greli ob čaju, vroči čokoladi in kuhanem vinu, se sladkali z različnimi sladkimi dobrotami oz. si postregli tudi z različnimi domačimi jedmi ter hamburgerji.

Pestro dogajanje in program pa se nadaljuje tudi v naslednjih dneh. Že ta petek, 23. novembra, namreč svoja vrata odpira tudi drsališče ob morju, ki bo letos še večje in zanimivejše od lanskega, saj bo zgrajeno iz dveh delov – večjega drsališča na trgu ob Upravi za pomorstvo in nekoliko manjšega drsališča na koprskem mandraču, ki bosta med seboj povezana z ledeno potjo. Drsališče je že postavljeno, v tem tednu bodo, če bodo vremenske razmere to dopuščale, poskrbeli še za zaledenitev.

Čudolandija se z novostmi predstavlja tudi v decembru

Čudolandija bo postopoma dobila še nove vsebine. Tako bo predvidoma 6. decembra na koprskem Titovem trgu zasijala božično-novoletna jelka, ljubitelje drsanja pa bo razveselilo tudi drsališče na trgu s spremljevalnim programom, medtem ko se bodo najmlajši zagotovo najbolj razveselili prihoda Miklavža. Vzdušje v mestu bo popestril tudi Miklavžev sejem, ki bo na Carpacciovcem trgu med 6. in 8. decembrom in potem še božično-novoletni sejem, ki bo prav tako na Carpacciovem trgu med 21. decembrom in prvim januarjem. Čarobno vzdušje Čudolandije bo bogatil tudi vsakodnevni spremljevalni program in praznična gostinska ponudba.