DomovKulturaČudovit in razburljiv zaključek plesne sezone za koprske plesalke

Čudovit in razburljiv zaključek plesne sezone za koprske plesalke

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Za 25 tekmovalnih plesalk Plesnega studia Petra je bila letošnja sezona čudovita in več kot razburljiva. Na mednarodnih tekmovanjih so se pod okriljem WADF (World Artistic Dance Federation) in IDC (International Dance Challenge) pomerile s plesalkami ter plesalci iz celega sveta in se v plesni sezoni udeležile kar petih mednarodnih plesnih tekmovanj. V šestih tekmovalnih disciplinah so z energičnimi nastopi poskrbele za vrhunske rezultate in tako skupno osvojile 14 zlatih odličij, devet srebrnih in štiri bronasta mesta.

V letu 2017 se je Plesni studio Petra prvič udeležil mednarodnega tekmovanja. Plesalke so ob tej priložnosti tekmovale v dveh disciplinah in zasedle 3. v eni ter 4. mesto v drugi disciplini. V letu 2018 so posegle že po enajstih zlatih in šestih srebrnih odličjih.

Predanost, vztrajnost in strast do plesa, ki jih deklice z Obale delijo s svojo trenerko ter koreografinjo Petro Bremec, so v novi plesni sezoni prinesli rezultate, ki so poplačali trud, vložen v ure treningov.

Kljub trdemu delu na plesnih treningih plesalke povezujejo pristne prijateljske vezi, čas za druženje in kvalitetno preživljanje prostega časa.

Tekmovalna skupina je bila celotno plesno leto izvrstna in uspešna. V juniju plesalce Plesnega studia Petra čaka še nekaj nastopov, nato pa sledijo zaslužene plesne počitnice. Poleti ne bodo samo počivali, družili se bodo na poletnem plesnem kampu in številnih nastopih.