DomovKulturaDanes bo v zimskih barvah znova oživela Kidričeva ulica

Danes bo v zimskih barvah znova oživela Kidričeva ulica

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes bo znova pestro v eni najlepših mestnih ulic v Kopru – Kidričevi ulici, ki bo v okviru zimske edicije Oživele ulice gostila bogat program najrazličnejših aktivnosti.

Tradicionalna poletna prireditev Oživela ulica, ki jo Klub študentov občine Koper sleherno leto prireja zadnjo sredo v avgustu, letos dobiva tudi svojo zimsko različico. Koncept ostaja nespremenjen, v mesto oz. v Kidričevo ulico privabiti čim več ljudi in jim dati še en razlog več za srečevanje, druženje, kot tudi soustvarjanje vsebin in programa.

»Želimo si ustvariti primerno okolje za druženje lokalnega prebivalstva in spodbujanja k aktivnemu vključevanju v koprsko življenje,« svoje razloge za organizacijo zimske Oživele ulice pojasnjujejo organizatorji in dodajajo, da se bodo tudi v decembrski izdaji prireditve vzdolž Kidričeve ulice predstavljala različna obalna društva, na vseh drugih prizoriščih pa bodo povezovali različne aktivnosti in dogajanja za vse generacije. Praznična prizorišča so namreč  razpršena na več lokacijah, ki jih želijo na ta način povezati, na nek način združiti.

Program se začenja ob 16. uri; v Taverni bodo najprej navduševali plesni nastopi, ob 17.30 sledi glasbeno gledališka predstava skupine Muzikalci, ob 18.30 pa še stand up predstava. Oder se bo nato glasbeno obarval, po nastopu DJ-ja bodo občinstvo zabavali izolski MC z imenom Drill in glasbena skupina New Game Over.

Pestro bo tudi na osrednjem mestnem trgu, kjer bodo fešto imele tradicionalne italijanske risanke, obiskovalci pa se bodo lahko ob petju priljubljenih pesmi preizkusili tudi v drsanju. Na Kidričevi ulici, kjer se bodo na stojnicah predstavljala različna društva, bodo program sooblikovali tudi ulični umetniki in performerji, božičkov srečelov ter Kšok-ovci, ki bodo imeli tudi svojo info točko. Ne zamudite niti bogatega dogajanja na Carpacciovem trgu, ki te dni gosti božično novoletni sejem.