DomovKulturaKoprski godbeniki spet navdušili

Koprski godbeniki spet navdušili

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Pihalni orkester Koper je sinoči znova poskrbel za pravi božično-novoletni spektakel. Mladi godbeniki so v polni dvorani osnovne šole Koper navdušili občinstvo na tradicionalnem koncertu ob koncu leta, ki so ga tokrat pripravili skupaj z novim dirigentom Borisom Benčičem.

Koprski godbeniki so tokrat obiskovalce popeljali na glasbeno potovanje od skrajnega evropskega severa, kjer je doma Božiček, mimo romantičnega Pariza do Straussovega Dunaja ter očarali z dovršeno interpretacijo in mladostno igrivostjo. Ta je še posebej prišla do izraza v skladbi Veseli kolesar, v kateri se je kot solist na kolesu predstavil Tilen Malej.

Mladim glasbenikom so se na poti pridružili tudi gostje: Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec, ki je letos praznoval 65 let delovanja. Zbor, ki združuje primorske študente na šolanju v Ljubljani, se je predstavil z nizom ruskih tradicionalnih pesmi, nadaljeval pa z domačimi napevi, med kateri seveda ni manjkala njihova himna Žabe. Kot vedno so se glasbenikom na koncertu pridružile tudi koprske mažoretke pod vodstvom Nine Kocjan.

Koncert sta omogočila Mestna občina Koper in Luka Koper, ki že vrsto let podpirata mlade koprske glasbenike. Pihalni orkester Koper ima sicer izjemno vlogo v glasbenem življenju Kopra, saj brez njihove glasbe ne mine nobena večja proslava v mestu.