DomovKulturaDela iz Umetniške rezidence Kubed na ogled v Mali loži

Dela iz Umetniške rezidence Kubed na ogled v Mali loži

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V koprskem razstavnem in družabnem prostoru Mala loža je od danes na ogled razstava z naslovom Umetniška rezidenca Kubed v letu 2022. Pod volti Pretorske palače bodo tako do 10. januarja razstavljena umetniška dela slovenskih umetnikov s področja literature in glasbe, ki so bili izbrani na razpisu za enomesečno rezidenčno bivanje v hiši Alojza Kocjančiča.

Projekt umetniške rezidence v Kubedu je plod sodelovanja Mestne občine Koper, Krajevne skupnosti Gračišče, društva SKALA Kubed in Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper. Umetnicam in umetnikom omogoča enomesečno rezidenčno bivanje v hiši Alojza Kocjančiča, kjer lahko prosto ustvarjajo, hkrati pa prirejajo dogodke za javnost in ji predstavljajo svoje izdelke. Vsako leto se razpis osredotoči na drugo umetniško zvrst, z namenom nuditi vsem ustvarjalcem enake možnosti prijave za vsa področja. Letos je od 14 prijavljenih v Kubedu ustvarjalo 12 umetnic in umetnikov s področja literature in glasbe.

Kaj so ustvarili v času njihovega bivanja v hiši Alojza Kocjančiča, si lahko od danes ogledate v Mali loži v Kopru. Razstava z naslovom Umetniška rezidenca Kubed v letu 2022 bo na ogled do 10. januarja 2023.

Foto: MOK