DomovNaši krajiŽupan pred prazniki obiskal ranljive skupine

Župan pred prazniki obiskal ranljive skupine

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je predpraznični čas že tradicionalno namenil obisku več ustanov, ki skrbijo za najbolj ranljive skupine prebivalstva. Skupaj z namestnico župana v projektnem svetu projekta Koper Zdravo mesto Olgo Franca je uporabnikom s simbolnim darilom, praznično potico in zabojčkom mandarin iz Agrarie Koper, tudi polepšal praznike.

Že v ponedeljek sta se župan in Olga Franca mudila v Dnevnem centru za otroke in mladostnike PetKa, danes pa sta voščila vesele praznike uporabnikom Zavetišča za brezdomce na Kolodvorski ulici v Kopru, Centra dnevnih aktivnosti Koper in Dnevnega delovno-terapevtskega centra Barčica v Prisojah. Popoldne sta prinesla potico tudi varovancem Obalnega doma upokojencev na Markovcu pri Kopru.

Župan je obiske izkoristil za to, da se je pobliže seznanil z dejavnostmi teh ustanov in prisluhnil potrebam uporabnikov.

Velik premik se v kratkem obeta zlasti za uporabnike Zavetišča za brezdomne osebe, saj na lokaciji v neposredni bližini koprskega pokopališča potekajo še zadnja dela za ureditev novih prostorov zavetišča. V preurejeni stanovanjski hiši z veliko površino se bodo brezdomnim bistveno izboljšali bivalni pogoji.

Foto: MOK