DomovNoviceIzšla je italijanska verzija knjige o koprskih olimpijcih

Izšla je italijanska verzija knjige o koprskih olimpijcih

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Športna zveza Koper je v letošnjem letu že izdala knjigo Koprski olimpijci, včeraj pa je bila slednja izdana tudi v italijanskem jeziku. V knjigi so zbrani rezultati in olimpijski nastopi vseh koprskih športnikov, ki so sodelovali na tem največjem svetovnem športnem dogodku.

Ker gre za pomembno gradivo na področju športa v regiji, se je na pobudo italijanskih skupnosti Športna zveza Koper v toku leta odločila knjigo izdati še v italijanskem jeziku. Mirjana Kramarič Francé je ob sodelovanju avtorja Denisa Sabadina, pripravila kakovosten prevod, ki upošteva kontekst in specifike besedila v slovenskem jeziku.

Dogodek ob izidu knjige Gli atleti olimpici Capodistriani je bil včeraj v zadružnem domu v Bertokih, kjer se je zbrala zainteresirana javnost in nekateri vidni koprski predstavniki športa. Ugledni športni novinar Arden Stancich je vodil pogovor z avtorjem, prevajalko in koprskima olimpijcema Špelo Ponomarenko Janić in Mitjo Margonom. Vsi prisotni so se strinjali, da gre za prepotrebno gradivo, ki bi ga bilo smiselno razširiti še na preostale udeležence olimpijskih iger iz slovenske Istre.

Dogodka se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Koper Mario Steffé, ki je nagovoril prisotne in se zahvalil Športni zvezi Koper za prispevek koprskemu športu.

Foto: Športna zveza Koper