DomovKulturaFolkest v Kopru s tremi koncerti

Folkest v Kopru s tremi koncerti

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V Koper se znova vrača Folkest – festival, ki bo že danes razvajal ljubitelje folk in etno glasbe.

Folkest je izjemno bogat festival, ki predstavlja folk in etno glasbo celega sveta, odvija pa se vsako leto v mesecu juliju. Organizatorji pomen tega dogodka vidijo predvsem v razbijanju stereotipov, spodbujanju strpnosti multikulturne skupnosti, promociji in spoznavanju kulture različnih narodov, vse skupaj pa zaokrožuje bogatenje ter poglabljanje glasbenega poznavanja, kar Folkest s svojimi mojstrskimi in dodelanimi nastopi omogoča z vsakim koncertom, ki poslušalcem ponuja obilo užitkov.

V sklopu festivala bomo v Kopru gostili tri dogodke, ki si jih lahko ogledate tudi na spodnjem razporedu. Danes si boste lahko na vrtu Palače Gravisi ogledali koncertni nastop skupine Progetto Arsenale Oltremare, ostala dva koncerta pa sta predvidena na Carpacciovem trgu to soboto, 21. julija, ko bo nastopil Shel Shapiro, ter v nedeljo, 22. julija, s koncertom skupine Mostar Sevdah Reunion iz Bosne in Hercegovine. Za vse koncerte velja brezplačen vstop.

Omenjeni večeri uživajo pokroviteljstvo Mestne občine Koper, Samoupravne skupnosti italijanske narodnosti Koper in ministrstva za kulturo Republike Slovenije.