DomovKulturaFOTO: Utrinki s Poletne muzejske noči

FOTO: Utrinki s Poletne muzejske noči

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto smo tudi v Kopru gostili Poletno muzejsko noč, vseslovensko promocijsko akcijo, v kateri muzeji in druge kulturne ustanove odprejo svoja vrata, pripravijo pester program, da bi se tako približali ljudem. In to je letošnja Poletna muzejska noč v Pokrajinskem muzeju Koper gotovo dosegla.

V Palači Belgramoni Tacco so obiskovalci, poleg ogleda vseh muzejskih zbirk in razstav, lahko razvajali svoje brbončice pri predstavitvi antičnih jedi, se preizkusili v kamnoseštvu ter do poznega uživali v druženju, antični glasbi in pogostitvi na muzejskem vrtu.

Poskrbljeno je bilo tudi za mlajše obiskovalce, saj je muzejska maskota, zvesti kužek Rex, pripravil antična oblačila, vrsto zanimivih iger ter poziral za »selfije«. Vrhunec večera pa je bila otvoritev nove stalne zbirke Antični lapidarij ter pogovor z kustosom in restavratorjem.

Poletne muzejske noči se je udeležilo 900 ljudi

Svoja vrata so v soboto odprle tudi Pretorska palača, Etnološka zbirka, stolnica; velikega števila obiskovalcev pa je bil tudi deležen zvonik, ki je v prijetnem poletnem večeru ponujal čudovit razgled na osvetljeni Koper.

Razgled z zvonika. Foto: Pokrajinski muzej Koper