DomovKulturaFrivolus na svetovnem zemljevidu festivalov ulične umetnosti

Frivolus na svetovnem zemljevidu festivalov ulične umetnosti

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Festival uličnih umetnikov Frivolus, ki se je pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) v Kopru izvedel konec minulega tedna, je ponovno oživel ulice in trge starega mestnega jedra.

Številni obiskovalci, ki jih je sicer tekom festivala večkrat zmočil dež, so na festivalu srečali klovne, akrobate, ulične glasbenike in igralce. Kljub občasnim tehničnim težavam in zamudam v programu zaradi obilnega dežja, so se gledalci imeli možnost iz srca nasmejati ali načuditi tridesetim predstavam na petih lokacijah.
Frivolus pričakujemo tudi naslednje leto – upamo, da v bolj prijetnem vremenu. Foto: ŠOUP
Festival, ki je gostil ulične umetnike iz Slovenije, Avstralije, Italije, Argentine, Kanade in Nemčije, je navdušil, zabaval in nasmejal velike in male obiskovalce.
“Gostili smo neverjetne umetnike in čudovite ljudi iz vsega sveta. Umetnike, ki vrsto let nastopajo na svetovnih festivalih. Frivolus in mesto Koper smo umestili na svetovni zemljevid festivalov ulične umetnosti in že razmišljamo, s čim bi vas presenetili naslednje leto,” je z obiskom in izvedbo zadovoljna Karin Bartolič, sekretarka za mednarodno dejavnost ŠOUP in vodja festivala Frivolus.

Frivolus je dokaz zdravega sodelovanja ŠOUP z lokalno skupnostjo

Tudi študenti si želimo prispevati k nagradam, kot je EDEN.

S festivalom je bil zadovoljen tudi predsednik ŠOUP, Nassim Djaba: “Druga izvedba Frivolusa je za nami. Projekt ocenjujem kot uspešno izveden kljub vremenu, ki ni bilo na naši strani. Zahvalil bi se vsem, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi, predvsem pa MOK in vsem javnim ustanovam MOK, ki so nam pomagale. Frivolus je dokaz zdravega sodelovanja ŠOUP z lokalno skupnostjo. Poleg tega si tudi študenti želimo prispevati k nagradam, kot je EDEN, ki jo je v evropski konkurenci pridobila naša občina.”

Frivolus je prizorišče našel tudi ob kavarni Triglav. Foto: ŠOUP
Več fotografij in posnetkov je za ogleda na voljo na Facebook strani Frivolus.