DomovNaši krajiFrivolus navdušuje staro in mlado

Frivolus navdušuje staro in mlado

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Festival uličnih umetnikov Frivolus je v polnem teku. Koprske ulice so zavzeli poulični umetniki, ki s svojimi vragolijami razveseljujejo mimoidoče.

Frivolus
Poulični umetnik. Foto: ekoper.si

Že v petek smo lahko občudovali zanimive predstave in tako je bilo tudi včeraj, ko je potekala uradna otvoritev festivala. Dogodek se v organizaciji Študentske organizacije Univerze na Primorskem in pod pokroviteljstvom Mestne občine Koper letos odvija prvič, odzivi ljudi nanj pa so fenomenalni.  Obiskovalci Kopra si lahko predstave ogledajo v Taverni, na Prešernovem, Gortanovem in Titovem trgu.

Frivolus
Predstave lahko obiščete v Taverni, na Prešernovem, Gortanovem in Titovem trgu. Foto: ekoper.si

Umetniki s srcem in dušo za vas

Vsaka predstava je svet zase. Tako vas umetniki popeljejo v svet abstrakcije, cirkusa, žongliranja in pantomime, svet čudovitega pouličnega teatra, ki ga v Sloveniji le redko doživite. Koprske ulice so dobesedno zaživele v duhu umetnosti in zabave. Dodelani kostumi, scenografija in predstave pričajo o tem, da pred vami nastopajo profesionalci, ki svoje delo opravljajo s srcem in dušo.

Frivolus
Umetniki z izvirnimi nastopi zabavajo mimoidoče. Foto: ekoper.si

Festival Frivolus priložnost za še neuveljavljene umetnike

Mestna občina Koper je resnično ponosna, da gosti tako zanimiv festival kot je Frivolus. Slovenski in tuji umetniki imajo tu možnost predstaviti svoje delo in se nenazadnje tudi uveljaviti. Takih festivalov v Sloveniji vsekakor primanjkuje.

Frivolus
Poulični umetniki so hvaležni za vsak cekin, ki ga odvržete v njihov klobuk. Foto: ekoper.si

Svet pouličnega teatra lahko doživite še danes, ko se festival Frivolus sklene. *

Današnji spored najdete tukaj.