DomovNaši krajiFestival Frivolus zavzel koprske ulice

Festival Frivolus zavzel koprske ulice

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V koprski Taverni sta danes nastopila poulična umetnika Teatra Cizamo. Klovna Beni in Zupi, ki že več let razveseljujeta otroke po vsej Sloveniji, sta danes otvorila poulični festival Frivolus. V mesto je torej prišel dolgo pričakovani festival, ki bo letos gostil več kot 50 uličnih umetnikov iz Slovenije in različnih delov Evrope.

Današnja jutranja predstava s poulično zabavo je bila pisana na kožo predvsem otrokom, ki so se ob pomoči klovnov preizkusili v žongliranju, hoji s hoduljami, klovnovskih vragolijah in še marsičem.

Frivolus
Poulična umetnika sta zabavala otroke. Foto: ekoper.si

Frivolus je festival uličnih umetnikov in ulične kulture, kjer poklicni umetniki in skupine, ki delujejo izven komercialnih gledališč in cirkusov, izvajajo svoje performanse na ulici. Pod pokroviteljstvom Mestne Občine Koper in v organizaciji Študentske organizacije Univerze na Primorske (ŠOUP) se dogodek letos prvič odvija v Kopru. Tridnevni kulturno-umetniški festival bo glavno vlogo namenil čarovnikom, žonglerjem, akrobatom, iluzionistom, igralcem, glasbenikom in ostalim uličnim umetnikom.

Frivolus
Frivolus. Foto: ekoper.si

Poleg zabavnega klovnovskega dua vse ljubitelje cirkusa, zabave in ulične umetnosti danes čaka še zelo pester in zanimiv program. Ogledali si boste lahko predstavo Vodnjak želja, Cirkokrog bo pripravil zabavne cirkuške delavnice, Circlain vas bo popeljal v čudoviti svet Hula Hoop krogov, Polonchita Kontorcija vas bo začarala z gracioznimi gibi telesa, Improlocura pa bo odprla vrata v svet improvizacije. Poleg vseh naštetih bodo nastopili še: Gavin Hay (Jack flash show), El cric (cirkuški ulični performans), Goran Završnik, Luka Korenčič in Jan Hrušovar (D politik) in Čupakabra (Cirkus Kolibris). *

Za več informacij kliknite tukaj.