DomovKulturaFrivolus očaral obiskovalce

Frivolus očaral obiskovalce

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Festival uličnih umetnikov Frivolus, ki se je pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) v Kopru izvedel konec minulega tedna, je ponovno oživel ulice in trge starega mestnega jedra in očaral obiskovalce.

Frivolus je z magično močjo Koper za tri dni obrnil na glavo. Številni obiskovalci so na festivalu srečali klovne, akrobate, ulične glasbenike, igralce, lutkarje in žonglerje, ki so rušili meje med zabavo in umetnostjo ter se postavili blizu občinstvu in jih aktivno vključili v svoje vragolije.

Festival, ki je gostil ulične umetnike iz vseh koncev sveta, je navdušil, zabaval in nasmejal velike in male obiskovalce. “V Koper smo že tretje leto zapored pripeljali ulične umetnike, ki so obiskovalcem pretresli vsakdanjik, jih vrgli iz ustaljene rutine in vsakodnevne poti prikazali v drugačni luči. Ulično gledališče spodbuja mimoidoče, da sodelujejo pri predstavi in jim omogoča biti del posebnega doživetja,” prireditev povzame Nika Stegovec, sekretarka za interesne dejavnosti ŠOUP in vodja festivala Frivolus.

Več fotografij in posnetkov je za ogled na voljo na Facebook strani Frivolus.