DomovNaši krajiPihalni orkester Koper navdušil splitsko Rivo

Pihalni orkester Koper navdušil splitsko Rivo

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski godbeniki so se ta konec tedna udeležili mednarodnega festivala Solin Brass Fest. Pihalni orkester Koper, ki ga po novem vodi Boris Benčič, je z gostovanjem v Dalmaciji na najlepši način začel še eno, že 37. ustvarjalno sezono.

Sobotno jutro v Splitu je bilo posebno tudi zato, ker so tam nastopili člani Pihalnega orkestra Koper. Z izborom koračnic in drugih melodij so popestrili dogajanje na eni najlepših promenad na Jadranu. Od Marmontove ulice mimo Pjace in Voćnog trga, pa vse do znamenite Rive s številnimi vmesnimi glasbenimi postanki, kjer jim je publika navdušeno ploskala.

Koprski godbeniki so sprejeli povabilo organizatorjev in se minuli konec tedna udeležili festivala v bližnjem Solinu. Tam so v polni dvorani gledališča Bašte Gašpić s koncertnim programom nastopili v petek, skupaj s Pihalnim orkestrom HKUD “Seljačka Sloga” Trebižat iz Bosne in Hercegovine in Pihalnim orkestrom Pirovac iz Hrvaške.

Dirigent Boris Benčič, ki je vodenje orkestra prevzel šele pred dobrim mesecem, je bil navdušen: »Prvič smo bili v Solinu in Splitu in moram priznati, da je bila atmosfera fantastična. Na koncertu smo najprej predstavili naš tekmovalni program, potem pa v drugem delu prešli na lahkotnejše melodije. In občinstvo se je res lepo odzvalo. Odlično smo se počutili v takem toplem ambientu.«