DomovKulturaFuck off Illusion med najboljšimi v letu 2020

Fuck off Illusion med najboljšimi v letu 2020

KulturaNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Razstava ameriškega konceptualnega umetnika Brada Downeyja, ki jo je septembra lani gostilo nekdanje koprsko skladišče soli Libertas, je navdušila kritike časopisa Dnevnik. Ti so jo uvrstili v izbor za Top 2020 na področju vizualne umetnosti.

Brad Downey je prepričal s konceptualno umetnostjo, ki hkrati navdušuje in buri duhove. Njegovi projekti so zasnovani tako, da sprevračajo navade in konvencije urbanega okolja, ob tem pa prebujajo dvome o normah, ki prepletajo sodobne družbene odnose. Kritiki časopisne hiše Dnevnik so Downeyjevo razstavo Fuck off Illusion, ki odzvanja njegovo ustvarjanje v času karantene, preživete v slovenski Istri, uvrstili med šest najodmevnejših projektov na področju vizualne umetnosti za leto 2020.

Nekdanje skladišče soli Libertas, ki je gostilo razstavo ameriškega umetnika, bi lahko v prihodnje postalo sodobno kulturno stičišče z večnamenskim prostorom. Mestna občina Koper namreč želi v prihodnje urediti dvorano s kapaciteto 700 stojišč, razstavni prostor in druge spremljevalne prostore.

Še pred začetkom del, ki naj bi jih začeli najkasneje leta 2022, bo MOK v objektu pripravila številne kulturne dogodke. Od maja do avgusta bo prostor zasedla likovna prireditev Majski salon, ki jo organizira ZDSLU, v septembru bo v Libertasu ponovno gostoval Festival Izis z razstavo inovativnih, mednarodno priznanih avdio-vizualnih in novomedijskih umetnosti. Ob tem občina načrtuje tudi več drugih kulturnih prireditev, kot so predstave, koncerti in podobno.

Foto: David Lotrič Banović in MOK arhiv