DomovNoviceBazen od jutri ponovno odprt, a z omejitvami

Bazen od jutri ponovno odprt, a z omejitvami

NoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Od jutri, 6. januarja, dalje bo Olimpijski bazen Koper na Bonifiki ponovno odprt vse dni z izjemo nedelje, a le za rekreacijo občank in občanov. V odloku, ki ga je Vlada RS sprejela na silvestrovo, velja omejitev ene osebe na 50 kvadratnih metrov, kar pomeni, da bo v koprskem bazenu lahko deset oseb hkrati, potrebna je tudi rezervacija.

Vlada Republike Slovenije je pred dnevi sprejela odlok, ki sprošča nekatere ukrepe na področju športne vadbe. V fitnes centrih, telovadnicah in na bazenih lahko od včeraj dalje trenira tudi več ljudi, ki niso člani istega gospodinjstva, a pod določenimi pogoji. Tako jutri svoja vrata deloma odpira tudi Olimpijski bazen v Kopru, ki bo ob delavnikih odprt med 6. in 17.30, ob sobotah pa med 8. in 16. uro, in sicer za rekreacijo občank in občanov.

V bazenu bo lahko hkrati plavalo 10 oseb, v izogib gneči in nedovoljenemu zbiranju je potrebna predhodna rezervacija. Zainteresirani občanke in občani se lahko najavijo na telefonski številki 05 901 05 10 oziroma na naslovu recepcija.bazen@sportkoper.si. Uporabniki morajo upoštevati vse trenutno veljavne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.