DomovKulturaGlasba, ki povezuje generacije

Glasba, ki povezuje generacije

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Nedeljsko popoldne je v avli Osnovne šole Koper minilo v duhu zborovskega petja, prijateljstva in medgeneracijskega sodelovanja. Pevski zbori društev upokojencev s Primorske in zamejstva so svoje repertoarje predstavili na reviji »Starosta Mali princ«.

Koncertna revija »Starosta Mali princ«, ki spodbuja medgeneracijsko sodelovanje, poteka vsako leto v enem od večjih primorskih mest in letos je ta čast pripadla Kopru.

»V Mestni občini Koper z veseljem gostimo tovrstne dogodke, še posebej pa takšne, ki imajo predznak dobrodelnosti, medgeneracijskega in čezmejnega sodelovanja,« je zbrane pozdravil podžupan koprske občine Peter Bolčič in jim zaželel, da nedeljsko popoldne preživijo v objemu dobre zborovske glasbe.

Na reviji so nastopali Ženski pevski zbor Zveze društev upokojencev Mestne občine Koper, Ženski pevski zbor Društva slovenskih upokojencev za Goriško, Mešani pevski zbor Slavec Solkan, združena zbora Moški pevski zbor Fran Venturini in Moški pevski zbor Tabor Občine.

Posebna gosta glasbenega večera sta bila Otroški pevski zbor Osnovne šole Koper in Ženski pevski zbor Univerze za 3. življenjsko obdobje Koper.