DomovKulturaGledališče Koper tudi v oktobru s pestrim programom za vse generacije

Gledališče Koper tudi v oktobru s pestrim programom za vse generacije

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Gledališče Koper v novo gledališko sezono vstopa z zanimivimi otroškimi predstavami, komedijo Barufe, gostujočo predstavo Gogoland iz Sombora v Srbiji in tradicionalnim izletom na katerega so vabljeni tudi vsi abonenti. 

Prva polovica meseca oktobra bo namenjena otroški publiki, saj so prav z mislijo na najmlajše obiskovalce pripravili pester program 7. Festivala gledaliških predstav za mularijo Pri svetilniku. V soboto, 30. septembra, pa bo otroke ob 17. uri v deželo dogodivščin popeljal priljubljeni Vandotov junak Kekec. Teden dni kasneje bodo na velikem odru gostili Mačka Murija v izvedbi SLG Celje, v soboto, 14. oktobra, pa se bodo vsi otroci nasmejali vedno izvirnim Butalcem.

Komedija Barufe vas bo navduševala tudi to sezono. Foto: Gledališče Koper

Abonenti večernega abonmaja si bodo v drugi polovici oktobra lahko ogledali komedijo Barufe, ki je pod režijsko taktirko Vita Tauferja nastala v koprodukciji štirih gledališč. V sredo, 25. oktobra, pa bodo v okviru abonmaja Brezmejni gostili Narodno gledališče Sombor iz Srbije, ki se bo predstavilo z nagrajeno predstavo Gogoland. Uprizoritev, ki je nastala po motivih istoimenskega romana avtorja Janoša Hercega, bo spregovorila o mnogih aktualnih temah, med drugim tudi o vlogi “mostov” med narodi, korupciji in nujnosti gledališča v sodobni družbi.

Prav vsi ljubitelji gledališča pa ste vljudno vabljeni, da se Gledališču Koper pridružite na tradicionalnem izletu, na katerem bodo združili ogled turističnih znamenitosti in obisk gledaliških predstav.

V soboto, 28. oktobra, se bodo namreč podali v približno 450 kilometrov oddaljeno Banjaluko. Ob mestnih znamenitostih in dobro uro vožnje oddaljenem Jajcu si boste tako ogledali dve predstavi tamkajšnjega Narodnega gledališča Republike Srbske.

Za dodatne informacije in prijave se lahko obrnete na agencijo Kompas Koper, in sicer na telefonsko številko 05 66 30 582.