DomovKulturaPevski zbor Vox Carniola bo v okviru cikla Simfonic Voices obiskal Koper

Pevski zbor Vox Carniola bo v okviru cikla Simfonic Voices obiskal Koper

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices bo na vokalnem lušnem večeru nastopil Mešani pevski zbor Vox Carniola. Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem tudi tokrat vabi na koncert v okviru cikla ‘’Simfonic voices’’, ki bo 30. septembra 2017 ob 20. uri v cerkvi sv. Bassa v Kopru.

Pevski zbor Kulturnega društva Vox Carniola je bil ustanovljen jeseni leta 1998, kot komorni pevski zbor Vox Carniolus (takrat, sekcija DPD Svoboda Jesenice) v želji po formiranju sestava, ki bi omogočal prepevanje zborovske literature na nekoliko višjem nivoju.

Devetnajst let delovanja mešanega pevskega zbora Vox Carniola z Jesenic bi lahko razdelili na tri obdobja, ki sovpadajo z delom treh zborovodij, ki so zbor vodili do danes: Primož Kerštanj, ki je zbor ustanovil leta 1998 in ga vodil vse do leta 2004, Michele Josia, ki je zbor popeljal na tekmovanja in festivale in Eva Jelenc Drozg, ki je zborovodkinja od januarja 2010.

Foto: Vox Carniola

Zbor sodeluje s sodobnimi slovenskimi skladatelji, kot so Ambrož Čopi, Matej Kastelic in Nataša Kocjančič, ki jim namenjajo skladbe; s priznanimi glasbeniki, kot so Tone Potočnik, Mojca Prus, Urška Rihtaršič, Neža Vasle in z društvi, kot so Pihalni orkester Jesenice – Kranjska Gora (projekt Ljudska z’godba, 2016 in 2017 V Kranjski Gori, na Jesenicah, Ptuju, Bledu in v Ribnici), Orkester Slovenske vojske (projekt Queen Symphony, 2012 na Jesenicah in v Ljubljani), Festival Ljubljana, (projekt 8. Mahlerjeva simfonija, 2011 v Ljubljani in Zagrebu).

Kulturno društvo se umešča med vidnejše slovenske zbore s pestrim programom, ki ga uspešno ponuja v večjih urbanih središčih z uveljavljeno tradicijo in zvestimi poslušalci v krajih, iz katerih prihajajo pevci. S svojim delovanjem utira pot generacijam, ki prihajajo.

Vabljeni torej v soboto, 30. septembra, ob 20. uri v cerkev sv. Bassa, kjer boste priča odličnemu zborovskemu dogodku.