DomovKulturaJazzovski konec tedna v Marezigah

Jazzovski konec tedna v Marezigah

KulturaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Izkoristite prihajajoči vikend za obisk Marezig, ki bodo vzvalovale v ritmih jazz glasbe v izvedbi izbranih big bandov. Vrača se namreč festival MareziJazz, ki je v svoji mladi zgodovini naletel na pozitivne odzive glasbenikov in ljubiteljev jazza v Sloveniji ter onkraj meja. Prireditev za obiskovalce ostaja brezplačna.

Na festivalu MareziJazz bo sodelovalo šest zasedb iz Slovenije in gostje iz Italije, ki se bodo predstavili na dveh večernih koncertih, 5. in 6. julija 2019. V sklopu festivala bo potekal tudi dvodnevni izobraževalni jazz seminar Zgrabi zvok, ki ga bodo vodili vrhunski mentorji.

MareziJazz, ki je z leti pridobil sloves največjega srednjeevropskega festivala big bandov, poteka v organizaciji Marežganskega mladinskega društva in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, vsako leto pa v to prijetno in živahno istrsko vas v zaledju Kopra privabi številne ljubitelje jazza, tako poslušalce kot vrhunske izvajalce.

Kot pojasnjujejo predstavniki Marežganskega mladinskega društva, jim organizacija uspeva s prostovoljnim delom, zlasti pa s pripravljenostjo nastopajočih, da na festivalu igrajo brez honorarja.

Oba večera se bosta po zadnjem koncertu prevesila v jam session MareziJam, kamor so povabljeni vsi glasbeniki in poslušalci.

V sklopu Festivala bo potekal tudi dvodnevni jazz seminar Zgrabi zvok, ki udeležencem  zagotavlja vrhunsko izobraževanje pod vodstvom priznanih slovenskih glasbenikov. Organizira ga Marežgansko mladinsko društvo v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti in Zvezo big bandov Slovenije, letošnji mentorji pa bodo Jaka Pucihar za klavir, David Morgan za bobne in Lovro Ravbar za saksofon.

Na letošnjem MareziJazz odru, ki bo v središču vasi, se bodo zvrstile številne zasedbe. Za ogled podrobnejših informacij o prireditvi in nastopajočih lahko obiščete spletno stran: https://www.facebook.com/marezijazzfestival

Glede na izkušnje predhodnih festivalov MareziJazz se v Marezigah ponovno obeta vznemirljiv konec tedna, poln vrhunske glasbe v jazzovskih ritmih, ki malo istrsko vasico postavlja ob bok pomembnim mestom s tovrstnimi festivali.