DomovKulturaKnjige, sol in Koper

Knjige, sol in Koper

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Prešernovem trgu v Kopru se drevi ob 20. uri začenja 4. mednarodni sejem Knjige, sol in Koper, na katerem bodo na voljo stare knjige, razglednice ter tiski. Sejem bosta pospremili predstava za otroke in odrasle Kamišibaj in bibliografska razstava starih knjig za otroke Vrtiljak črk.

Razstavljavci, ki prihajajo iz cele Slovenije in iz Hrvaške, bodo svoje knjige, razglednice in druge tiske ponujali na 25-ih stojnicah. Organizatorja dogodka knjigarna in antikvariat Libris iz Kopra ter Antikvariat Glavan iz Ljubljane obljubljata zanimiv in raznolik izbor knjig, predvsem domoznanskega gradiva, knjig za otroke ter del za knjižne sladokusce. Cene knjig se bodo gibale od evra dalje.

Foto: arhiv ekoper.si

“Dosedanji odzivi obiskovalcev so bili odlični in sejem pridobiva svojo tradicionalno občinstvo, hkrati pa se veselimo vsakega novega obiskovalca, ki ga vonj po knjigah še vedno vabi k brskanju med knjigami,” je za STA povedala Ingrid Celestina, lastnica knjigarne in antikvariata Libris.

Nocoj bo v knjigarni Libris poleg bibliografske razstave potekal še literarni večer z naslovom Na drugi strani v sodelovanju s koprsko območno izpostavo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

V soboto dopoldne pa bo na sporedu predstava Kamišibaj. To starodavno pripovedovanje zgodb ob slikah na malem odru prihaja iz japonske tradicije in se vse bolj razvija tudi v Sloveniji.