DomovKulturaObalne rime bodo znova osvajale ljubitelje poezije

Obalne rime bodo znova osvajale ljubitelje poezije

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V Center mladih Koper se vračajo Obalne rime, ki jih organizira Klub študentov občine Koper – KŠOK. V prostorih centra bodo potekale od septembra pa vse do konca leta.

Obalne rime so literarni večeri s katerimi organizator želi preko metode Mladih rim, zbuditi literarno sceno na obali in v njeni širši okolici.

Rime ne poznajo let, gre se za izenačitev prostora med neuveljavljenimi in uveljavljenimi avtorji, med mladimi in starimi. S temi dogodki želijo neuveljavljene in uveljavljene pisce poezije, proze in dramskih besedil spodbuditi k javnemu nastopanju, da s tem dobijo večjo prepoznavnost, pridobijo samozavest in spoznajo podobno misleče ter z njimi izmenjujejo izkušnje. Pri projektu sodeluje tudi gledališka šola Talia, ki pripravlja gledališke mini predstave.

Foto: KŠOK

Kdaj bodo obalne rime?

Obalne rime 24 bodo v petek, 29. september, ob 20.uri, ko bo nastopila uveljavljena literarna gostja pesnica Kristina Hočevar.

Obalne rime 25 bodo v četrtek, 26. oktobra, ob 20. uri.

Obalne rime 26 bodo v četrtek, 23. novembra, ob 20. uri gostili IGNOR – platformo za literaturo, zvočenje in performans.

Obalne rime 27 bodo v četrtek, 14. decembra, ob 20. uri.