DomovKulturaKomorni zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana bo gostoval na Škofijah

Komorni zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana bo gostoval na Škofijah

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP) tokrat v okviru mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices na Obali gosti Komorni zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (KZ KGBL), pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija. Koncert bo v nedeljo, 22. oktobra 2017, ob 19. uri v Zadružnem domu Škofije.

Zbor se bo obalnemu občinstvu predstavil nekaj dni pred odhodom na 49. mednarodno zborovsko tekmovanje v Tolosi (Španija), tekmovanju v sklopu EGP (European Grand Prix for Choral Singing) – skupina šestih tekmovanj za veliko zborovsko nagrado Evrope. Mednje se uvrščajo tekmovanja v Arezzu (Italija), Debrecenu (Madžarska), Mariboru (Slovenija), Tolosi (Baskija – Španija), Toursu (Francija) in Varni (Bolgarija). Zmagovalci ene sezone vseh šestih tekmovanj se vsakič udeležijo finala zmagovalcev za veliko zborovsko nagrado Evrope, ki je organizirano leto pozneje. Letošnje finale EGP 2017 poteka prav v Tolosi, in sicer 1. 11. 2017.

Foto: youtube.com

Komorni zbor KGBL je letošnji prejemnik odličnega 2. mesta na 14. mednarodnem zborovskem tekmovanju “Gallus” v Mariboru. Na koncertu na Škofijah pa bo predstavil program, ki ga bo odpel na dveh tekmovalnih nastopih v Tolosi in štirih celovečernih koncertih v okoliških mestih.

Obeta se torej prava glasbena poslastica. Pridružite se tudi vi, in sicer v nedeljo, 22. oktobra, ob 19. uri, v dvorani Zadružnega doma Škofije.